Cherbourg Cruises

Cherbourg Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en reserveer uw excursies in de omgeving van Cherbourg

Cherbourg, gelegen op het puntje van het schiereiland Cotentin tegenover de Engelse kustlijn aan de andere kant van de zee, is een stad open voor de zee, badend in de zachte Golfstroom. Deze MSC Noord-Europa bestemming ligt op de hoogste kliffen van Europa en is de toegangspoort tot een regio met wereldberoemde historische monumenten, natuurreservaten en een lokale keuken met geweldige producten van zowel land als zee. Het bewaart ook de herinnering aan belangrijke historische gebeurtenissen.

Tijdens deze tussenstop kunt u tijdens een MSC excursie de bezienswaardigheden van de regio ontdekken, zoals: 

Cap de La Hague
Mont Saint-Michel
Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats

Een bezienswaardigheid van de regio Cap de La Hague is de haven Racine - de kleinste haven van Frankrijk - een juweeltje in het klein met een geur van jodiumnoten. U zult ook genieten van de gehuchten rond La Hague, waar de traditionele huizen bijeenkruipen om de soms hevige winden te trotseren. Jean-François Millet, een van de beroemdste schilders van de streek, schilderde ze vaak op zijn doeken.

De Mont Saint-Michel en zijn baai, gelegen tussen Granville en Cancale, staan sinds het eind van de jaren 1970 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De in 708 gebouwde eenvoudige kerk, gewijd aan Sint-Michiel, werd in de loop der eeuwen het voorwerp van begerigheid door Bretonnen, Noormannen en Engelsen. Tijdens de Franse Revolutie werden de monniken uit de kloostergebouwen verdreven en deze werden gedurende enkele jaren als gevangenis gebruikt. De abdij is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur. De baai van de Mont Saint-Michel is de plaats van de hoogste getijden van Europa en een beschermd natuurgebied.

Cruises van / naar Cherbourg (Mt St Michel) in 2023

Excursies en activiteiten Cherbourg (Mt St Michel)

REIS NAAR DE CRUISE TERMINAL VAN Cherbourg (Mt St Michel)