Le Havre

Sint-Jozefkerk 
De Volcan: Cultuurhuis van Le Havre 
Rouen, een van de oudste steden van Frankrijk

Vind Noord-Europa cruises

Le Havre/Parijs

Een verblindend voorbeeld van moderne architectuur

Tijdens uw MSC cruise naar Frankrijk komt u aan in Le Havre, de tweede grootste haven van het land, die de helft van de Seine-monding in beslag neemt. De stad zelf echter, waar bijna 200.000 mensen wonen, is een bedevaartsoord voor liefhebbers van moderne architectuur.
 
Le Havre - “De Haven” - is de belangrijkste handelspost van Noord-Frankrijk en een aanleghaven voor onze MSC Noord-Europa cruises. Na bijna te zijn verwoest in de Tweede Wereldoorlog werd Le Havre tussen 1946 en 1964 herbouwd door één architect, Auguste Perret.

Het pure gevoel van ruimte kan opwindend zijn: de pronkstukken in de vorm van monumenten stralen zelfvertrouwen uit en de weinige overblijfselen van de oude stad zijn zorgvuldig geïntegreerd in het geheel. Hoewel de eindeloze alledaagse woonblokken ontmoedigend kunnen zijn, kunnen zelfs de bezoekers die het oneens zijn met Perrets uitspraak dat “beton mooi is” genieten van een wandeling door de stad. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u ook de mogelijkheid om Rouen te ontdekken, de hoofdstad van Haute-Normandie en een van de oudste steden van Frankrijk.

Het staat op de locatie van Rotomagus, door de Romeinen gebouwd op het laagste punt waar ze de Seine konden overbruggen. Het werd in 911 aangelegd door de eerste hertog van Normandië. Het werd in 1419 veroverd door de Engelsen en was in 1431 de plek waar het proces en de executie van Jeanne d'Arc plaatsvonden, voordat het in 1449 weer onder Frans bewind kwam te staan.

Hedendaags Rouen is een aantrekkelijke stad met een levendig en bruisend centrum vol met indrukwekkende kerken en musea. Het gebied ten noorden van de Seine is zeker een bezoekje waard. Naast de aanwezigheid van een aantal geweldige bezienswaardigheden - Cathédrale de Notre-Dame en alle kronkelende straten vol met houten huizen - is de geschiedenis overal te voelen; met name de banden met Jeanne d'Arc.

Must sees in Le Havre

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Le Havre

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Quai Roger Meunier 
  76059 Le Havre

  De haven bereiken per

  • Auto

   Arriving at the city centre of Le Havre, drive towards the Port then follow the green signs “LD FERRIES” or “CAR FERRIES”.
   From the Centre de Commerce International, follow “Terminal Croisière”.
   Auto
  • Trein

   Arriving at Le Havre train station. You can get on an Intercités or TER from Paris (Gare Saint-Lazare station). Direct high speed trains (TGV) from/to Marseille and Lyon.
   From Le Havre train station, it is easy to reach the port by taxi; otherwise you can walk to the cruise terminal (between 10 and 15 minutes).
   Trein

  Frankrijk

  De Atlantische bries
  De Atlantische bries

  Bretagne en Normandië zijn allebei typisch Frans maar hebben ieder ook een unieke identiteit en behoren tot de meest intrigerende en onderscheidende regio's van Frankrijk.


  Bezoekers kunnen één of beide plaatsen verkennen tijdens een MSC Noord-Europa cruise, waarbij u de prachtige kans krijgt om te ontdekken wat het land te bieden heeft. Beschutte witte zandstranden en wilde ruige kustlijnen, statige middeleeuwse burchten en mysterieuze megalieten, sierlijke gotische kathedralen en adembenemende architectuur en heide bezaaid met wilde bloemen en diepe oerbossen. Misschien het beste van alles is de heerlijke en uitbundige gastronomie: van de zeevruchtfestijnen in de talloze kleine havens tot de rijke, scherpe kazen van landelijk Normandië.

  Een cruise naar Normandië neemt u ook mee naar de geliefde grote havens van het gebied: Rouen, Dieppe, Cherbourg en Le Havre. In het binnenland is het een mooie vruchtbare gordel van rustige weilanden, waar de meeste bezoekers meteen richting de restaurants gaan van de Pays d'Auge en de Suisse Normande. Hoewel de geneugten van Normandië misschien minder intens zijn dan die van Bretagne beschikt Normandië ook over een redelijk aantal stranden. Deze variëren van het kiezelstrand van het mooie Étretat tot de uitgestrekte zandstranden die het westelijke schiereiland Cotentin omlijnen.