Dublin

Het Trinity College en het Book of Kells
De winkels van Grafton Street
Het elegante Parnell Square

Vind Noord-Europa cruises

Dublin

Groen, levendig en modieus

Dublin, op de oevers van de rivier de Liffey, is een prachtige en monumentalestad met een kosmopolitische sfeer en een internationaal gerenommeerd uitgaansleven.
Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u de kans om Dublins elegantie en typisch Georgiaansearchitectuur te ontdekken, uit de tijd toen de Engels-Ierse adellijken hun inkomen in nieuwe herenhuizen investeerden.

Dublins hippe Southside is de plek van de trendy bars, restaurants en winkels van de stad - vooral in de geplaveide steegjes van Temple Bar die leiden naar de rivier de Liffey - en de meeste historische monumenten gecentreerd op Trinity College, Grafton Street en St Stephen’s Green. Maar Northside met de arbeiderswijken en binnenstedelijke gemeenschappen die al jaren bestaan, is het echte hart van de stad.

Over de brug vanuit Temple Bar bevinden zich de winkeldistricten rond O’Connell Street waar u de sfeer van het oude Dublin zult proeven. Hier vindt u ook vrij veel elegante woonstraten en pleinen, met veel bezienswaardigheden in de musea en culturele trekpleisters rond het elegante Parnell Square.

De Vikingen richtten hun vergader- en begraafplaats op in de buurt van wat nu College Green is, een driezijdig plein waar Trinity College de meest beroemde bezienswaardigheid is. Trinity College, opgericht in 1592, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van een protestante Engels-Ierse traditie: tot 1966 moesten katholieken een speciale ontheffing krijgen om hier te studeren, maar nu vormen de ze de meerderheid van de studenten.

De strenge grijze en zacht rode bakstenen gebouwen liggen rond geplaveide vierhoekige pleinen in een grotere versie van de pleinen bij Oxford en Cambridge. De Old Library bezit talloze Ierse manuscripten. Het paradepaardje van de bibliotheek is echter het geïllustreerde negentiende eeuwse Book of Kells, dat de vier evangelies in het Latijn op perkament bevat en waarvan het schrift is verfraaid met patronen en fantastische dieren die vervlochten zijn met de hoofdletters van de tekst.

Must sees in Dublin

Ontdek onze excursies

  Ierland

  Waar het gras groener is
  Waar het gras groener is

  Een cruise naar Ierland zal al uw romantische vooroordelen bevestigen. Een ongewone geologische rijkdom en de opwarming van de Atlantische Oceaan zorgen voor een verbazingwekkende diversiteit van terrein op dit kleine eiland, dat overal bezaaid is met meren en oerveen.


  In het oosten ligt het verkreukelde graniet van de heuvels van Wicklow in contrast met de vlakte van Curragh waar paarden grazen op slechts een paar kilometer afstand. In Connemara aan de westkust kunt u in een kwestie van uren van strand naar berg naar moerasgebieden lopen, van met zeewier bezaaide inhammen naar met lelies bedekte baaien.

  Dublin
  is de belangrijkste toegangspoort tot de republiek, een trotse hoofdstad waarvan de rauwe, moderne energie wordt aangevuld met rijke culturele tradities en die beschikt over uitstekende middeleeuwse monumenten en rijk gevarieerde exposities van de National Gallery en het National Museum.

  Ten zuiden van de stad bieden de woeste Wicklow Mountains een adembenemend contrast met het stadsleven. Op de zuidkust van Ierland wordt de kustlijn van Cork gekenmerkt door afgelegen estuaria, glooiende landtongen en historische havens, terwijl de stad Cork zelf het knooppunt van de regio is en over een bruisend cultureel leven beschikt.
  Prachtige vroeg-christelijke monumenten zijn er ook in overvloed, waaronder de Rock of Cashel en sfeervolle plaatsen als Clonmacnoise, Glendalough en Monasterboice.