Amsterdam

Sfeervolle grachten en hippe verblijfplaatsen
Het Anne Frank Huis
Het Van Gogh Museum

Vind Noord-Europa cruises

Amsterdam

Terugdenken aan Venetië

Amsterdam is een kleine, sympathieke stad die mooi is om te zien en leuk is om te verkennen.
Tijdens uw vakantie in Nederland zult u zich bij aankomst met een MSC Cruise van Noord-Europa onmiddellijk thuis voelen in de hoofdstad en gefascineerd raken door de mengelmoes van provinciale en kosmopolitische elementen gevormd door de liberale tegencultuur die in de jaren 60 van de vorige eeuw de overhand nam.

Ook interessant zijn de openluchtevenementen die worden gehouden in de zomer, de gezelligheid van de clubs en bars en niet te vergeten het taalgevoel van de Nederlanders: bijna iedereen die u tegenkomt in Amsterdam tijdens uw MSC cruise in Nederland spreekt nagenoeg perfect Engels.

Blijf niet aan boord: Amsterdam verdient een echt bezoek met een excursie aangezien het wemelt van de wereldbekende toeristische bezienswaardigheden. Zoals het Anne Frank Huis waar Anne en haar familie onderdoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of bijvoorbeeld het Van Gogh Museum (met een grote collectie schilderijen van Van Gogh, tentoongesteld in een prachtig gebouwde moderne galerie) en het Rijksmuseum (met een bijzondere collectie van schilderijen van Rembrandt).

En na een leuke culturele ontdekkingsreis kunt u, voordat u terugkeert naar uw MSC cruiseschip, een wandeling maken in het nabijgelegen Vondelpark. Het is het mooiste park van de Amsterdamse parken. De beste bezienswaardigheid wordt echter gevormd door de grachten, zoals u zult merken tijdens uw vakantie in Nederland. Ga varen op de Grachtengordel en u zult zien waarom.

U zult er talloze bars, clubs en koffiebars vinden waar u van een drankje kunt genieten: van de traditionele bruine cafés tot aan de vele hippe hotspots.

Must sees in Amsterdam

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Amsterdam

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Passenger Terminal Amsterdam

  De haven bereiken per

  • Auto

   Vanuit Utrecht/ Amersfoort:
    
   Vanuit de richting Utrecht A2 en Amersfoort A1 volg de A10 richting Zaanstad tot afslag s114 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage. 
    
   Vanuit Zaandam:
    
   Vanuit de richting Zaandam volgt u op de A10 de borden E35 richting Amersfoort/ Volendam tot afslag s114 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage. 
    
   Vanuit Den Haag/Schiphol:
    
   Op de A4 volgt u op het knooppunt ‘De nieuwe meer’ de A10 richting A10 Ringweg Zuid. Volg op het knooppunt Amstel de A10, E35 richting Amersfoort. Op het knooppunt Watergraafsmeer volgt u de A10/E35 richting Zaanstad tot afslag s114 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage.
   Auto
  • Trein

   De cruiseterminal ligt achter het Amsterdam Centraal Station op ongeveer 15 minuten lopen. Als u het Centraal Station via de ‘Noordzijde’ verlaat, ligt de terminal na ongeveer een wandeling van een kwartier links van u naast het Mövenpick hotel. In de meeste gevallen kunt u het cruiseschip in de verte al zien liggen. 
   Trein

  Nederland

  Het land van klompen
  Het land van klompen

  Bijna de helft van Nederland lag ooit onder water en is nu een van de meest stedelijke en dichtbevolkte landen op aarde, met vele interessante bezienswaardigheden gepropt in een relatief klein gebied.

  Een vakantie naar Nederland laat u zien waarom het een bijzonder land is, dat grotendeels door mensen is aangelegd en waarvan de helft onder de zeespiegel ligt. Een vijfde van Nederland bestaat uit... water. Zonder bescherming zou twee derde van het land regelmatig overstroomd zijn.

  Het laagste punt in Nederland - zeven meter onder zeespiegel - is ook het laagste punt in Europa. Een cruise naar Nederland betekent een bezoek aan een vruchtbaar, plat landschap met een netwerk van ontwateringssloten en grachten onder de enorme open lucht. De steden en dorpen van het land zijn vaak ongerepte en onveranderde plaatsen die gekenmerkt worden door herenhuizen met puntgevels, mooie grachten en kerkspitsen.

  Ondanks de geringe omvang van het land is elke stad een duidelijk afzonderlijke plek met een eigen identiteit - waarschijnlijk nergens anders op de wereld kunt u zoveel verschillende accenten, zelfs dialecten, horen in een dergelijk klein gebied.

  In de lente en zomer bieden de bollenvelden een uitbarsting van kleuren en in het westen en noorden wordt de lange kustlijn gekenmerkt door kilometerslange beschermende duinen achter brede stroken mooie zandstranden.