Bergen

De dokken van Bryggen
De Håkon Hal en de Rosenkrantz-toren
De Fløibanen-kabelbaan

Vind Noord-Europa cruises

Bergen

Een verrassende stad, te voet te ontdekken

Bergens zeetraditie is eeuwenoud en uw MSC Cruise van Noord-Europa zal voor anker gaan in een omgeving die druipt van geschiedenis.


Een excursie aan wal biedt u de mogelijkheid om de Hanzewijk te bezoeken, waar u de oudste gebouwen van Bergen zult vinden die gebouwd zijn langs de dokken van Bryggen: een van de meest bruisende delen van de stad. Deze wijk is door UNESCO aangewezen als werelderfgoed en heeft de oude havengebouwen goed intact weten te houden. Het is met de smalle steegjes en donkere, open galerijen een van de best bewaard gebleven middeleeuwse buurten van het land. 


Een vakantie naar Noorwegen met een MSC cruise biedt u de mogelijkheid om dit fascinerende land te verkennen. Door een bezoek aan het Hanzemuseum en de Schøtstuene, de handelsscheepvaartvereniging, zult u een beter beeld krijgen van deze intrigerende stad.

Håkon Hal, in het koninklijk paleis in het midden van de 14e eeuw gebouwd door Koning Håkon Håkonsson en de nabijgelegen Rosenkrantz-toren, (1270) weerspiegelen tot de dag van vandaag de macht van de Hanze in de middeleeuwen. Dit allemaal kan van bovenaf bewonderd worden met een ritje in de Fløibanen-kabelbaan, die u meeneemt naar de toppen van de berg Fløyen en van waaruit het de moeite waard is om te voet af te dalen. Na het doorkruisen van zeldzaam mooie landschappen komt u terecht op de levendige vismarkt. U kunt een wandeling maken tussen de houten huisjes die op de heuvel zijn gebouwd en langs de lange smau: de smalle doorgangen die zo kenmerkend zijn voor Bergen.

Neem de tijd om een bezoek te brengen aan de originele houten kerk Fantoft, in 1150 gebouwd maar hiernaartoe overgeplaatst in 1882. Langs de oevers van het Lille Lungegårdsvann-meer vindt u vele kunstgaleries en een museum met een collectie schilderijen van Edward Munch. In Troldhaugen vindt u het museumhuis van de bekendste Noorse componist, Edvard Grieg, die hier werkte en woonde in een klein huisje aan het Nordås-meer.

Must sees in Bergen

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.