Hellesylt-Geiranger

Het Geiranger-fjord
De steile Arendsroute (Ørnevegen)
Een gezellig klein dorpje

Vind Noord-Europa cruises

Hellesylt/Geiranger

Tussen de zee en de lucht

Wanneer u met uw MSC cruise van Noord-Europa aankomt in Hellesylt, het gezellige oude dorpje aan de oevers van het Geiranger-fjord, lijkt het alsof het plaatsje een natuurlijke uitbreiding is van de bergen erachter.
U krijgt genoeg kansen om het fjord en het plaatsje van bovenaf te bewonderen tijdens uw vakantie in Noorwegen. Langs de steile Arendsroute (Ørnevegen) vindt u twee prachtige uitkijkposten - Dalsnibba op 1500 meter hoogte en Flydalsjuvet met terrassen die openen op de ijsvallei - omringd door indrukwekkende bergtoppen. Als u verder de Ørnesvingen op wandelt, voorbij Geiranger en het fjord, bereikt u de spectaculaire Zeven Zusters-watervallen (de syv søstrene).

Als u meer wilt weten over het leven aan de oevers van een Noorse fjord, kunt u een bezoek brengen aan het Geiranger-centrum op ongeveer een kilometer van het stadscentrum. Als u van wandelen houdt maar niet oververmoeid wilt raken, kunt u de zuidelijke kustroute van het fjord nemen naar Homlong, waar u een kleine bar vindt die heerlijke, verse snacks verkoopt.

Maar om echt een voorproefje te krijgen van de lokale gastronomie tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa kunt u een bezoek brengen aan een van de bergboerderijen waar heerlijke lokale specialiteiten worden bereid. De Herald-zomerboerderij bijvoorbeeld is al sinds de 18e eeuw open en produceert nog steeds heerlijk eten en biedt een leuke ervaring voor de jongere bezoekers.

U kunt ook een bezoek brengen aan een van de vreemdste gletsjers van Europa, de Briksdalgletsjer (Briksdalsbreen), die regelmatig wetenschappers verbijstert door haar ongebruikelijke “gedrag” in uitbreiding en erosie; vaak in tegenstelling tot andere gletsjers op deze breedtegraad.

De Briksdalsbreen hoort bij het nationaal park van de Jostedalsbreen-gletsjer en eindigt met een mooi gletsjermeer, Briksdalsbrevatnet. Het verdwijnt en verschijnt naar de beweging van de voorzijde van de gletsjer.

Must sees in Hellesylt-Geiranger

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.