Olden

De Briksdalgletsjer
De Lodalenvallei
Het Noorse Gletsjercentrum

Vind Noord-Europa cruises

Olden

De haven met de duizend watervallen

Wanneer uw MSC cruiseschip voor anker gaat in Olden, bevindt u zich in een kleine haven met enkele souvenirwinkels, een paar verspreide huizen en een enorme natuurlijke rijkdom die u met allerlei excursies kunt verkennen.

Een van de bestemmingen van uw vakantie in Olden is de Briksdalgletsjer, een uitvloeiing van de Jostedalbreen, de grootste van Noorwegen en beschermd binnen het nationaal park met dezelfde naam. Het landschap is er spectaculair en bloemen bloeien langs de randen. In het late voorjaar zijn er talloze watervallen die mede door het smeltende ijs worden gevormd.

Het is mogelijk dat u een meer tegenkomt met een unieke blauwe kleur waarin de voorzijde van een gletsjer ligt. Als u van avontuur houdt, kunt u naar de Lodalenvallei gaan om de Kjenndalgletsjer te bereiken. Hier vindt u indrukwekkende bergen en geen enkel spoor van menselijke aanwezigheid, behalve die van uzelf. Tijdens de excursie kunt u op de stille wateren van de Loen dobberen op een rubberboot.

Het laatste stuk dient u te voet af te leggen naar de eerste uitlopers van de Kjenndalgletsjer. En aangezien we in Noord-Europa zijn: waarom gaat u niet gelijk door naar het Noorse Gletsjercentrum? Vanuit Olden vertrekt u naar het zuiden richting Skei, een groot dorp op de heuvel die het Jolstemeer domineert. Voordat u uw bestemming bereikt, doorkruist u een tunnel uitgegraven door ijs, die leidt naar Fjærland ten noorden waarvan het Noorse Gletsjercentrum ligt.

Op de terugweg kunt u nog geweldige foto's maken van uzelf met het uitzicht van de Boyabreen-gletsjer.

Must sees in Olden

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.