Tromso

De IJszeekathedraal
Polaria, het arctische aquarium
Een houten stadscentrum

Vind Noord-Europa cruises

Tromso

De stad van de blauwe klaproos

Tijdens een vakantie in Noorwegen op een MSC Cruise kunt u het grootste complex van houten gebouwen ten noorden van Trondheim bezoeken. Het ligt slechts vier kilometer van de haven, in het centrum van Tromsø.
 
Een van de eerste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa is Polaria. In dit arctisch aquarium kunt u tweemaal per dag het voeden van de sociale en rustige baardrobben meemaken en tevens de grote verscheidenheid aan vissoorten bewonderen die in de Barentszzee en op Spitsbergen leven.

Het mooiste gebouw in Tromsø is ongetwijfeld de IJszeekathedraal, gebouwd in 1965. De driehoekige prismavorm met glazen mozaïeken weerspiegelt het landschap van dit afgelegen gebied van Noorwegen. Een andere excursie tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa neemt u met de Fjellheisen-kabelbaan mee naar de top van de berg boven Storsteinen. Zo geniet u op 420 meter hoogte van het uitzicht over de stad en het prachtige omringende landschap.

Hier zijn de meest noordelijke botanische tuinen van de wereld te vinden waar plantensoorten groeien die, vanwege hun klimatologische kwetsbaarheid, in geen enkele andere omgeving kunnen groeien, zoals de Himalayaanse blauwe klaproos. Tromsø is ook de plaats van de meest noordelijk gelegen universiteit ter wereld waar u een museum vindt dat u vertelt over de cultuur en de omgeving van het noorden van Noorwegen. Met speciale aandacht voor de Sami, archeologie, heilige kunst, geologie en het fenomeen van het noorderlicht.

Het poolmuseum biedt de bezoekers daarentegen een kijkje in het zware leven van de poolreizigers. Het bevindt zich in het dok van een oud gebouw uit 1830. Voor de bierliefhebbers is er een kroeg als Ølhallen, die sinds 1928 onveranderd is gebleven. De Lyngen is ook zeker een bezoek waard: het is een enorme houten kerk in het dorp Lyngseidet.

Must sees in Tromso

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.