Ferrol

De modernistische Magdalenawijk
De eeuwenoude verdedigingsmuren
De kastelen van San Felipe en van Palma

Vind Noord-Europa cruises

Ferrol/Santiago de Compostela

Een warm hart

Een MSC cruise van Noord-Europa die voor anker gaat in Ferrol zal u laten kennismaken met een stad met een eeuwenoude vistraditie en vissen die u kunt proeven als u een bezoek brengt aan Ferrol Viejo (de oude binnenstad). Daar kunt u de oude verdedigingsmuren uit de 18e eeuw bewonderen, evenals de modernistische stijl van de Magdalenawijk of de kastelen van San Felipe en van Palma.
 
Op slechts 50 km van Ferrol neemt een excursie u mee op ontdekkingsreis van La Coruña, een van de parels van de Galicia en van de MSC cruise, naar Spanje. Op het schiereiland waar de Ciudad Vieja (de oude binnenstad) zich bevindt, staat ook de toren van Hercules: het echte embleem van de stad en de enige vuurtoren die aan het begin van de 2e eeuw in opdracht van keizer Trajanus werd gebouwd door de Romeinen en die nog steeds in werking is.

Eromheen vindt u een interessant Romeins systeem van wegen, pleinen en middeleeuwse kerken. Zeker een bezoekje waard is de in de 12e eeuw gebouwde kerk van Santiago, de oudste in de stad: Santa María del Campo. Deze kerk werd in de 13e eeuw door het zeemansgilde voltooid. In het bouwwerk vindt u een mooi museum voor heilige kunst. Ook fascinerend is het barokke gedeelte met de kerken van de Kapucijnen, van St. San Nicolás en van San Jorge van de 18e eeuw.

In La Coruña kunt u een bezoek brengen aan het Aquarium Finisterrae, een van de meest belangrijke aquaria in Spanje. Maar ook de Domus en het Wetenschapsmuseum zijn een bezoekje waard. En als u op zoek bent naar stranden, mis dan niet de twee grootste: Riazor en Orzán. Een andere MSC excursie neemt u mee naar Santiago de Compostela, de Galicische hoofdstad en een van de belangrijkste centra van het christendom. Het is ook de jaarlijkse bestemming van duizenden pelgrims die hun lange pelgrimstocht al sinds de 11e eeuw hier beëindigen.

Deze stad is een werelderfgoed van UNESCO en kent talloze fascinerende kenmerken, om te beginnen haar prachtige kathedraal. Een andere interessante bestemming is Betanzos, tussen de rivier de Mandeo en haar zijrivier de Mendo.

Must sees in Ferrol

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Van windmolens naar het heteSpanje. Een MSC cruise naar Noord-Europa is een mooie kans om enkele van de meest fascinerende steden langs de Atlantische kust van Spanje en de Noordzee te bezoeken.

  Het Spaanse deel van de cruise neemt u mee naar de haven van Bilbao - een van de belangrijkste steden in het Baskenland - en naar Vigo en Ferrol, steden van de kleurrijke Galicië. Bilbao zal u betoveren met haar historische centrum, met een doolhof van steegjes waarin heerlijke kopjes koffie een voortdurende verleiding vormen en het fascinerende Guggenheim Museum: een museum van de moderne kunst. Vigo is een natuurlijke haven met prachtige uitzichten en wordt verrijkt door restaurants, winkels en kiosken die zich aan de waterkant bevinden. Ferrol is ook een erg oude stad. Een korte afstand hiervandaan, dicht bij La Coruña, vindt u een van de weinige intact gebleven vuurtorens die door de oude Romeinen werd gebouwd: de toren van Hercules.  Een cruise langs het noorden van Spanje kent ook een spirituele charme.

  Langs de Atlantische kust van het Iberische schiereiland zijn er startpunten voor Santiago de Compostela, de bestemming van pelgrims uit de hele wereld die graag de grote kathedraal van de stad willen bezoeken en waar een altaar gewijd aan de apostel Jakobus te vinden is.