La Coruña

Heerlijke restaurants, bars en winkels 
Het gezuilde Praza de María pita
Kenmerkende gebouwen met glazen gevels

Vind Noord-Europa cruises

La Coruña/Santiago de Compostela

Galicische ziel

De mooie haven van La Coruña ligt op een smal schiereiland grenzend aan de noordelijke kust van Spanje, 64 km ten noorden van Santiago.

Een brede landtong buigt in beide richtingen vanaf het eind van dat schiereiland en creëert zo twee grote baaien: de ene in de richting van Ferrol met een grote haven, de andere aan de Atlantische oceaan, gekenmerkt door een lang zandstrand.

In de dynamische stad ertussen is het maar vijf minuten lopen langs de oude stenen steegjes met de heerlijke restaurants, tapasbars en uitbundige uitgaansgelegenheden, naar de bruisende moderne haven, waar uw MSC cruiseschip op u wacht. Het kloppend hart van La Coruña is de gezuilde Praza de María Pita, gelegen tussen de oude stad en de moderne sfeer van de haven. De smalle en sfeervolle straten van de oude stad vormen zich rond de Romeinse kerken van Santiago en Santa María del Campo en worden afgeschermd van de zee door een hoge muur.

De kenmerkende galerijen met glazen gevels van de gebouwen met zeezicht, die zes verdiepingen boven de Avenida da Marina uitsteken voor de haven, vormen een indrukwekkend uitzicht. De galerijen zijn oorspronkelijk ontworpen voor lokale bewoners, die veel te maken hadden met de oceaan. Zo konden ze de activiteiten in de haven beschut bekijken. 

Wanneer u vaart rond Noord-Europa met MSC Cruises is Santiago de Compostela, een van de mooiste steden van heel Spanje, de meest voor de hand liggende excursie vanuit La Coruña. Het middeleeuwse centrum van Santiago is een prachtige mix van kronkelende stenen straatjes, statige pleinen en oude kerken, afgewisseld met talloze verborgen hoekjes en gaatjes. Het blijft desondanks een opmerkelijk goed geïntegreerd geheel en is bovendien gelukkig goed bereikbaar te voet. 

Must sees in La Coruna

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.