Vigo

Een estuarium omgeven door groene bossen
Rúa de Pescadería en de vismarkt
De Castro-heuvel

Vind Noord-Europa cruises

Vigo/Santiago de Compostela

Een spectaculaire natuurlijke haven

Weinig steden hebben zo'n prachtig landschap als Vigo. Het loopt langs de glooiende zuidelijke kustlijn van het estuarium met dezelfde naam en biedt een prachtig uitzicht. Niet alleen over de baai zelf, omgeven door groene bossen, maar ook over de oceaan. Ongetwijfeld een zeer indrukwekkend uitzicht vanaf uw MSC cruiseschip tijdens het aanmeren in de haven op uw Noord-Europa cruise.

Tegenwoordig vermengen cruisepasssagiers zich met toeristen bij het Estación Marítima de Ría terwijl ze de Cangas-veerboot afstappen en de steile geplaveide straten inlopen richting de oude stad van Vigo, bekend als O Berbés en gevuld is met winkels, bars en restaurants. Vroeg in de ochtend aan de zeekant, zijn er tal van kiosken die sterke koffie aan vissers verkopen. En op de levendige dagelijkse markt in de buurt, de Mercado da Pedra, wordt hun vangst verkocht. Direct eronder, in de toepasselijk genaamde Rúa da Pescadería, zetten vrouwen borden verse oesters neer op granieten tafels om voorbijgangers te verleiden. 


Een steile maar leuke excursie vanuit de oude stad, grotendeels langs de stenen trappen, brengt u naar de top van de Castroheuvel. Hij werd zo genoemd vanwege de cirkelvormige ruïnes die aan een kant nog steeds zichtbaar zijn. De heuvel is ook de locatie van een zeventiende-eeuws kasteel en biedt uitgebreide vergezichten. 


Het Museo Quiñones de León is de kern van het grote Parque de Castrelos, met uitgebreide weelderige tuinen en bossen die 2 km ten zuidwesten van de Castroheuvel beginnen. Een leuke excursie vanuit Vigo is Pontevedra: een beeldige oude stad, net iets van de zee af op het punt waar de Río Lérez de baai instroomt. Een doolhof van verkeersvrije natuurstenen steegjes, afgewisseld met pleinen met zuilengalerijen, granieten kruisen en kleine stenen huizen met bloemenbalkons. De oude wijk is altijd levendig, waardoor het de perfecte locatie is voor een avondje uit en om te genieten van lokale gerechten.

Must sees in Vigo

Ontdek onze excursies

  Reach the port

  Port of Vigo

  This section contains information on how to reach the port.

  Cruise Terminal:

  Muelle de Trasatlánticos S/N
  36202 - Vigo

  Reach the port by

  • Train

   Vigo Railway Station is located very close to the port. You can take a taxi from outside the station.
   Train
  • Plane

   Vigo Airport is just a short journey from the cruise terminal. There is a taxi  rank immediately outside the airport building and a bus service. Note, however, that there are no bus stops in the Cruise Terminal area.
   The best bus to take is the 9-A to the Puerta del Sol bus stop, after which you will need to walk to the cruise terminal on Rua Carral.
   Plane

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.