Halifax cruise

Stadstour doorheen historisch Halifax 

Vuurtorenroute Peggy's Cove 

Titanic Tour: link met Halifax

Vind Verenigde Staten & Canada cruises

Halifax

Het Citadel dat uitkijkt over de Atlantische Oceaan

Canada is een enorm land waar toeristen hun hart kunnen ophalen aan heel wat prachtige attracties. Een ervan is Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia aan de oostkust van Canada en een van de plekken die u kunt bezoeken op uw MSC Cruise.

Elke stad heeft wel z’n eigen uithangbord: voor Halifax vervult de citadel die rol. Hij dateert van eind 18e eeuw en staat in Canada bekend om zijn pracht en zijn historisch belang. Binnen de stervormige citadel kunt u de geschiedenis van Halifax ontdekken tijdens een rondleiding met gids. Het museumpersoneel, gekleed als soldaten van het leger en de zeemacht, toont welke kledij toen gedragen werd en welke maritieme objecten gebruikt werden.
 
In het zuidwesten van de stad biedt uw MSC cruise u een uitstap naar een van de mooiste en meest pittoreske plekken aan de Atlantische kust, het dorpje Peggy's Cove, beroemd om zijn in 1868 gebouwde rode vuurtoren. In dit vissersdorpje gaan natuur en huiselijke intimiteit wonderwel samen: een plek met rotsen die geërodeerd zijn door gletsjers waar je enkel menselijke aanwezigheid ontwaart in een handvol kleurrijke huisjes en vissershutjes op het water van de jachthaven. De vuurtoren van het dorp is gebouwd bovenop een granietpartij die glad is geworden door het gespetter van de oceaangolven.
 
Minder dan een kilometer van de openbare tuinen van Halifax is een andere plek van groot cultuurhistorisch belang te vinden die u kunt bezoeken op uw MSC cruise: het Fairview Cemetery, een Canadees kerkhof dat bekendstaat als rustplaats voor 121 slachtoffers van de schipbreuk van de Titanic
 
De link van Halifax met deze beroemde scheepstragedie op 15 april 1912 is ook te zien in het Maritime Museum of the Atlantic waar een uitstekende permanente tentoonstelling te zien is over de ramp met fotomateriaal, houten artefacten en de enige intacte ligstoel van de Titanic ter wereld.

Ontdek de excursies in Halifax

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een bijzonder divers land, van de historische steden in het oosten tot de vlakten en verbluffende bergen in het westen en de arctische wildernis in het noorden.

  Atlantisch Canada – vooral Newfoundland – is een buitenbeentje, met een specifieke cultuur, prachtige landschappen en eindeloze wegen. MSC cruise brengt u tot Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia met fantastische musea, honderden pubs en de beste live muziek in het oosten, naar Prins Edwardeiland, het bucolische land van Anne of Green Gables, en naar de barre hoofdstad van Newfoundland, St John’s, waar u walvissen kunt spotten of picknicken in een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn met pittoreske baaien, zandstranden, de torenhoge kliffen van de Maritime Provinces en de natuurlijke en historische charme van Newfoundland. De Atlantische Oceaan speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet enkel omdat die massa’s kolonisten aanbracht maar ook om het voortbrengen van de grootste industrieën: scheepsbouw en visserij. Québec City, gelegen op Cap Diamant-klip en de oevers van St Lawrence River, is een van de mooist gelegen steden van Canada en ongetwijfeld de meest historische stad.