Halifax

halifax canada, Halifax, Peggys Cove, Cruise ship

Het Citadel dat uitkijkt over de Atlantische Oceaan

Canada is een enorm land dat toeristen een groot aantal prachtige attracties biedt om te bezoeken en te verkennen. Een van de plaatsen die u niet mag missen, is Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia gelegen aan de oostkust van Canada en één van de plaatsen die u kunt bezoeken op een MSC Cruise.

Elke stad heeft een symbool dat hun vertegenwoordigt: voor Halifax is het het citadel dat verwijst naar de late 18e eeuw, beroemd in Canada zowel vanwege zijn schoonheid als vanwege zijn historisch belang, die deze rol vervullen. In de stervormige citadel kunt u de geschiedenis van Halifax verkennen met verschillende rondleidingen. Het personeel van het museum, gekleed als soldaten van het leger en de marine, zal u de kleding en andere items tonen die in het verleden werden gebruikt tijdens maritieme activiteiten.

 
In het zuidwesten van de stad biedt uw MSC Cruise u een excursie aan naar een van de mooiste en meest suggestieve locaties aan de Atlantische kust, het kleine dorpje Peggy's Cove, beroemd om zijn rode vuurtoren die werd gebouwd in 1868. In dit vissersdorp bestaan elementen van de natuur en huiselijke intimiteit naast elkaar: het is een land van keien uitgehold door gletsjers waar de aanwezigheid van mensen alleen te vinden is in een handvol kleurrijke huizen en vissershokjes boven het water van de jachthaven. De vuurtoren van het dorp staat bovenop een granieten rotsformatie, glibberig gemaakt door de spatten van de oceaangolven.
 
Minder dan een kilometer van de openbare tuinen van Halifax vindt u nog een plaats van groot historisch-cultureel belang die u kunt bezoeken tijdens uw MSC Cruise: de Fairview Cemetery, een Canadese begraafplaats dat beroemd is vanwege de rustplaats voor 121 slachtoffers van de schipbreuk van de Titanic.
 
Halifax's connectie met de beroemde marine-tragedie op 15 april 1912 is ook te zien in het Maritiem Museum van de Atlantische Oceaan, dat een uitstekende permanente tentoonstelling over de ramp huisvest, inclusief foto's, houten voorwerpen en de enige intacte Titanic-strandstoel ter wereld.

Cruises van / naar Halifax in 2024

Excursies en activiteiten Halifax