Quebec cruises

Wandeltour doorheen historisch Quebec

Basiliek Sainte-Anne-de-Beaupré

Montmorency watervallen

Vind Verenigde Staten & Canada cruises

Quebec

De oudste stad in New France

Het attractieve, goed onderhouden Québec City is gelegen aan de oevers van Saint Lawrence River en wordt overschouwd door het majestueuze Chateau Frontenac, het symbolische hotel van deze stad dat bekendstaat om zijn sprookjesarchitectuur met een spectaculair uitzicht op de omliggende wegen en groene gebieden.

Er zijn een hele reeks uitstappen naar deze Canadese metropolis beschikbaar op uw MSC cruise: een bezoek aan Quebec City is een reis door het verleden van een stad waar de vierhonderdjarige geschiedenis overal te zien is. Het volledige oude stadscentrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed omwille van het verbluffende aantal kunst- en architectuurwerken gemaakt door de mens en de natuurlijke schoonheid die werkelijk overal te zien is.
 
Een van de mooiste uitstappen die u kunt kiezen op uw MSC cruise is de verkenning van historisch Québec: na een wandeling door de bovenstad met zijn oude religieuze gebouwen in grijze steen en zijn uitzichten over de grote rivier, gaat de toer verder door straatjes en pleinen van de benedenstad, het centrum dat de ontwikkeling van Québec City stuwde. Hier hebt u het gevoel dat u in het New France van drie of vier eeuwen geleden vertoeft, met een Parijs sfeertje en een stedenbouwkundige afdruk die erg doet denken aan de Europese steden.
 
Bij de excursies buiten de stad zijn de watervallen van Montmorency, net 10 kilometer buiten het centrum, echt een aanrader. Ze zijn 85 meter hoog en behoren tot de tien hoogste watervallen in Canada. Er zijn paden en trappen naar de top: u kunt er te voet of met de kabelbaan naartoe voor een uitzonderlijk uitzicht op de rivier en de moderne brug die leidt tot Ile de Orléans, het weelderig groene eiland voor de stad. Een andere uitstap die u kunt doen tijdens uw MSC cruise is naar de basiliek Sainte-Anne de Beaupré, een van de belangrijkste pelgrimsoorden in Noord-Amerika.
 
Québec City, de versterkte citadel van Canada, is zonder enige twijfel een verrukkelijke, prikkelende plek in dit uitgestrekte land die makkelijk te voet te bezoeken is en waar u makkelijk mensen kunt ontmoeten, evenementen kunt bijwonen en kunstgalerijen kunt bezoeken.

Ontdek de excursies in Quebec

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een bijzonder divers land, van de historische steden in het oosten tot de vlakten en verbluffende bergen in het westen en de arctische wildernis in het noorden.

  Atlantisch Canada – vooral Newfoundland – is een buitenbeentje, met een specifieke cultuur, prachtige landschappen en eindeloze wegen. MSC cruise brengt u tot Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia met fantastische musea, honderden pubs en de beste live muziek in het oosten, naar Prins Edwardeiland, het bucolische land van Anne of Green Gables, en naar de barre hoofdstad van Newfoundland, St John’s, waar u walvissen kunt spotten of picknicken in een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn met pittoreske baaien, zandstranden, de torenhoge kliffen van de Maritime Provinces en de natuurlijke en historische charme van Newfoundland. De Atlantische Oceaan speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet enkel omdat die massa’s kolonisten aanbracht maar ook om het voortbrengen van de grootste industrieën: scheepsbouw en visserij. Québec City, gelegen op Cap Diamant-klip en de oevers van St Lawrence River, is een van de mooist gelegen steden van Canada en ongetwijfeld de meest historische stad.