Quebec

quebec city, Fairmont Le Château Frontenac, United States, Saint Lawrence River

De oudste stad in Nieuw-Frankrijk

Mooi en goed onderhouden, is Québec City gelegen aan de oevers van de Saint Lawrence rivier en wordt gedomineerd door majestueuze Chateau Frontenac, het symbolische hotel van de hoofdstad, bekend om zijn sprookjesachtige architectuur met een spectaculair uitzicht op de omliggende wegen en groene gebieden.

De beschikbare excursies rond deze Canadese metropool op uw MSC Cruise zijn talrijk: een bezoek aan Quebec City is als een reis naar het verleden waar de vierhonderd jaar geschiedenis van de stad overal te zien is. De hele oude stad is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de verbazingwekkende set van menselijke kunstwerken en architectuur en de natuurlijke schoonheid die overal te vinden is.

 
Een van de mooiste tochten die u tijdens uw MSC Cruise kunt maken, is die naar het oude Québec: na een wandeling door de bovenstad met de oude grijze stenen religieuze gebouwen en uitzicht op de grote rivier, gaat de tour door de straten en pleinen van de benedenstad, de centrale kern die de ontwikkeling van Québec City stimuleerde. Hier krijgt u het gevoel drie tot vier eeuwen geleden in New France te zijn, met een Parijse sfeer en een stedelijk-architecturale inscriptie die sterk lijkt op Europese steden.
 
Van de tours die buiten de stad plaatsvinden op slechts 10 kilometer van het centrum, liggen de niet te missen Montmorencywatervallen. Op 85 meter hoogte behoren ze tot de tien hoogstewatervallen van Canada. Paden en trappen leiden naar de top: u kunt te voet omhoog klimmen of met de kabelbaan overstappen en genieten van een uitzonderlijk uitzicht over de rivier en de moderne brug die leidt naar Ile de Orléans, het weelderige groene eiland aan de voorkant van de stad.
 
Een andere excursie die u tijdens uw MSC Cruise kunt maken, is naar het heiligdom Sainte-Anne de Beaupré, een van de grootste pelgrimsbestemmingen in Noord-Amerika.
 
De stad Québec, de versterkte citadel van Canada, is zonder twijfel een heerlijke, stimulerende parel in dit grote land dat te voet bezocht kan worden en waar het gemakkelijk is om mensen te ontmoeten, naar evenementen te gaan en kunstgaleries te bezoeken.

Cruises van / naar Quebec in 2023

Excursies en activiteiten Quebec