Ilha de Mozambique

Stone Town
Cidade de Makuti
Ongerepte witte zandstranden  

Vind cruises in Zuid-Afrika

Ilha de Mozambique/Nampula

Een parel midden op zee

Een vakantie in Mozambique met een MSC Zuid-Afrika cruise betekent dat u van boord gaat in Ilha de Mozambique, een klein stuk land omgeven door kristalheldere wateren, verbonden aan het land met dezelfde naam door een smalle brug van iets meer dan drie kilometer lang. Aan deze stad, de eerste hoofdstad van het Afrikaanse land, heeft Mozambique zijn naam te danken.


Mis zeker de kans niet om deze oude Europese nederzetting te bezoeken: een cruise naar Ilha de Mozambique met MSC Cruises biedt u de mogelijkheid om een parel midden op zee te ontdekken, door UNESCO in 1991 uitgeroepen als beschermd gebied. Het eiland is een mengelmoes van culturen en tradities, en bevindt zich tussen donker Afrika, het oosten en het westen. Het werd gekoloniseerd door de Portugezen, die hier kwamen met de ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Tijdens een MSC Zuid-Afrika cruise-excursie is hun aanwezigheid nog steeds te voelen: Stone Town met de gekleurde historische gebouwen; het door Jezuïeten gebouwde paleis en de kapel van São Paulo, vandaag de dag een museum; de kerken van Misericórdia en Santo António; en Cappella di Nossa Senhora de Baluarte.

Deze locaties, evenals islamitische en hindoeïstische plekken van aanbidding, vertegenwoordigd door de zeven moskeeën en een hindoetempel, staan in scherp contrast met de Cidade de Makuti, waar u Afrika kunt beleven in de vorm van buitenmarkten en strohutten. Vanwege de geringe grootte, ongeveer 3 kilometer lang en 500 meter breed, zal het verkennen van iedere uithoek van dit eiland niet lang duren. Het is geweldig om het doolhof van smalle straatjes en steegjes van het centrum van de stad te verkennen; om te genieten van het adembenemende uitzicht, waarin de zee en de lucht in elkaar overgaan; om heerlijk te ontspannen op het ongerepte witte zand, de omgeving van zeevakanties; en om bedwelmd te raken door de aroma's van de lokale keuken.

Een keuken waarbij vis en tropische vruchten als basis dienen voor lokale recepten met tradities en smaken die doen denken aan de Portugese keuken.  

Must sees in Ilha de Mozambique

Ontdek onze excursies

  Mozambique

  Schuilen onder een baobab
  Schuilen onder een baobab

  Een vakantie naar Mozambique betekent dat u een authentiek deel van Afrika met een sterke Portugese invloed leert kennen.

  Het is een land dat iedere paar kilometer anders kan zijn, van witte zandstranden bij het koraalrif van de Indische Oceaan tot de plateaus en bergen die tot 3000 meter hoog zijn, of tot de legendarische Grote Slenk, de wieg van de mensheid, die zich in het midden van het land bevindt.

  De bevolking is hier vrolijk en vriendelijk. Het gebied wordt gevormd door koloniale steden en dorpen die bestaan uit hutten, bossen met baboab en mangrove, ongerepte eilandengroepen en geweldige natuurreservaten. De charmante koloniale steden die ooit in het bezit waren van de Portugezen, met paleizen, burchten en kerken, die een mengelmoes zijn van Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden, zullen u tijdens een cruise naar Mozambique doen verbazen.

  Wat u echter het meest zal opvallen, is de 3000 km lange kustlijn, waar enkele van Afrika's mooiste stranden te vinden zijn. Het is een beeld dat overeenkomt met een typische tropische vakantie: witte zandstranden, kristalheldere wateren en palmbomen die mee zwaaien met de zachte bries. Er zijn ook eilandjes om te verkennen, echte juweeltjes zoals Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina of Inhaca. Plekken waar zowel duikers als snorkelaars veel te doen en te zien hebben. Het zeeleven op het eiland maakt vele excursies mogelijk die te maken hebben met dolfijnen, bultrugwalvissen, zeekoeien en soep- en onechte karetschildpadden.