Ilha de Mozambique/Nampula

Ilha de Mozambique Cruise

Een parel midden op zee

Een vakantie in Mozambique met een MSC Zuid-Afrika cruise betekent dat u van boord gaat in Ilha de Mozambique, een klein stuk land omgeven door kristalheldere wateren, verbonden aan het land met dezelfde naam door een smalle brug van iets meer dan drie kilometer lang. Aan deze stad, de eerste hoofdstad van het Afrikaanse land, heeft Mozambique zijn naam te danken.


Mis zeker de kans niet om deze oude Europese nederzetting te bezoeken: een cruise naar Ilha de Mozambique met MSC Cruises biedt u de mogelijkheid om een parel midden op zee te ontdekken, door UNESCO in 1991 uitgeroepen als beschermd gebied. Het eiland is een mengelmoes van culturen en tradities, en bevindt zich tussen donker Afrika, het oosten en het westen. Het werd gekoloniseerd door de Portugezen, die hier kwamen met de ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Tijdens een MSC Zuid-Afrika cruise-excursie is hun aanwezigheid nog steeds te voelen: Stone Town met de gekleurde historische gebouwen; het door Jezuïeten gebouwde paleis en de kapel van São Paulo, vandaag de dag een museum; de kerken van Misericórdia en Santo António; en Cappella di Nossa Senhora de Baluarte.

Deze locaties, evenals islamitische en hindoeïstische plekken van aanbidding, vertegenwoordigd door de zeven moskeeën en een hindoetempel, staan in scherp contrast met de Cidade de Makuti, waar u Afrika kunt beleven in de vorm van buitenmarkten en strohutten. Vanwege de geringe grootte, ongeveer 3 kilometer lang en 500 meter breed, zal het verkennen van iedere uithoek van dit eiland niet lang duren. Het is geweldig om het doolhof van smalle straatjes en steegjes van het centrum van de stad te verkennen; om te genieten van het adembenemende uitzicht, waarin de zee en de lucht in elkaar overgaan; om heerlijk te ontspannen op het ongerepte witte zand, de omgeving van zeevakanties; en om bedwelmd te raken door de aroma's van de lokale keuken.

Een keuken waarbij vis en tropische vruchten als basis dienen voor lokale recepten met tradities en smaken die doen denken aan de Portugese keuken.  

Cruises van / naar Ilha de Mozambique (Nampula) in 2023

Excursies en activiteiten Ilha de Mozambique (Nampula)