Inhaca en Portuguese Island

Een paradijs op steenworp afstand van de kust van Mozambique
Een Caribisch-achtige locatie in Afrika
Een geweldig en rijk zeeleven

Vind cruises in Zuid-Afrika

Inhaca en Portuguese Island

Ongerepte stranden en een kristalheldere zee

Het eiland Inhaca, onderdeel van de Britse Kroon op ongeveer 32 km van de haven vanMaputo, biedt MSC cruisegangers naar het zuiden van Afrika een van de meest Caribisch-achtige locaties. Palmbomen, smetteloze stranden, turquoise wateren en een koraalrif verwelkomen u op het moment dat u uitstapt uit uw cruiseschip.

Het eiland, dat de ingang naar de Delago-baai bewaakt, is een uitbreiding van de zandstrook die de golf voor de hoofdstad van Mozambique omsluit. Tijdens uw vakantie zult u begrijpen waarom zijn schoonheid al bekend staat sinds het midden van de 20e eeuw, toen werd besloten om een groot deel van het interieur van het eiland tot een bosreservaat te transformeren.

Op Inhaca, ongeacht of u de voorkeur geeft aan land of zee, zult u niet teleurgesteld zijn. Het zeeleven van het eiland is prachtig en overvloedig: zeeschildpadden, dolfijnen en kleurrijke tropische vissen, die tussen de koralen leven of tussen de wortels van de mangrovebossen. Een spektakel dat toegankelijk is voor zowel duikers als snorkelaars. Een bezoek aan het dorp Inhaca, op een paar honderd meter van het strand, kan ook interessant zijn.

Hier vindt u de lokale markt, waar u lokaal handwerk en souvenirs kunt kopen, evenals bars en restaurants, waar u de smakelijke lokale keuken gebaseerd op vis kunt proeven. Het nabijgelegen Portuguese Islandis volledig onbewoond. Het is niet rijk aan vegetatie en heeft meer weg van een woestijneiland. Het kan worden bereikt met een snelle rit op een motorboot of op een traditionele show, boten met een driehoekig zeil die eeuwenlang hebben gediend als het primaire vervoersmiddel langs de gehele Afrikaanse kust, naar de Rode Zee, de Golf en India.

Must sees in Inhaca & Portuguese Island

Ontdek onze excursies

  Mozambique

  Schuilen onder een baobab
  Schuilen onder een baobab

  Een vakantie naar Mozambique betekent dat u een authentiek deel van Afrika met een sterke Portugese invloed leert kennen.

  Het is een land dat iedere paar kilometer anders kan zijn, van witte zandstranden bij het koraalrif van de Indische Oceaan tot de plateaus en bergen die tot 3000 meter hoog zijn, of tot de legendarische Grote Slenk, de wieg van de mensheid, die zich in het midden van het land bevindt.

  De bevolking is hier vrolijk en vriendelijk. Het gebied wordt gevormd door koloniale steden en dorpen die bestaan uit hutten, bossen met baboab en mangrove, ongerepte eilandengroepen en geweldige natuurreservaten. De charmante koloniale steden die ooit in het bezit waren van de Portugezen, met paleizen, burchten en kerken, die een mengelmoes zijn van Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden, zullen u tijdens een cruise naar Mozambique doen verbazen.

  Wat u echter het meest zal opvallen, is de 3000 km lange kustlijn, waar enkele van Afrika's mooiste stranden te vinden zijn. Het is een beeld dat overeenkomt met een typische tropische vakantie: witte zandstranden, kristalheldere wateren en palmbomen die mee zwaaien met de zachte bries. Er zijn ook eilandjes om te verkennen, echte juweeltjes zoals Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina of Inhaca. Plekken waar zowel duikers als snorkelaars veel te doen en te zien hebben. Het zeeleven op het eiland maakt vele excursies mogelijk die te maken hebben met dolfijnen, bultrugwalvissen, zeekoeien en soep- en onechte karetschildpadden.