Portuguese Island

Portuguese Island Cruise

Een spectaculair onbewoond eiland

Portuguese Island ligt tussen de Afrikaanse kust en de Indische Oceaan. Het is een klein onbewoond eiland en een van de betoverende bestemmingen van een MSC cruise naar het zuiden van Afrika. Het ligt aan het uiteinde van de Maputobaai, gastheer voor de hoofdstad van Mozambique, onder de rook van Inhaca, de gekozen locatie voor een aantal van de meest luxe resorts van het hele continent.

Tijdens uw vakantie kunt u tussen het zwemmen in het warme, heldere waterdoor heerlijk over het eiland wandelen. Het is zes kilometer lang, ongeveer een uur lopen op zand dat de zolen van uw voeten streelt (tijdens de middaguren kunt u beter open sandalen dragen omdat het zand heel heet wordt), met alleen het blauw van het water en het groen van de lage vegetatie die u gezelschap houden.

Na uw inspanningen wordt u beloond met verschillende kraampjes met verfrissende dranken en lokale hapjes. Als u van rum houdt, probeer dan de Tipo Tinto, die is gedistilleerd uit lokaal suikerriet. Er is ook geen gebrek aan strandactiviteiten: in aanvulling op alle beschikbare diensten voor degenen die gewoon ongestoord in de zon willen liggen, zoals ligstoelen, parasols en ligbedden zijn er voorzieningen voor beachvolleybal en strandtennis.

Een advies voor de reiziger: stop niet zodra de sloep u naar het eiland brengt, maar ga op zoek naar een wat meer afgelegen baai, die u op korte loopafstand vindt. Voor degenen die het willen, is het ook mogelijk om het eiland rond te gaan en de kust en de baai van Maputo te bewonderen in een traditionele dhow: boten met een driehoekig zeil van Midden-Oosterse oorsprong die eeuwenlang op de wateren van de Indische Oceaan hebben gevaren.

Vanuit Portuguese Island is het mogelijk om het nabijgelegen hoofdeiland Inhaca te bereiken, waar, naast de fantastische stranden,ook restaurants, bars, een markt en zelfs een maritiem museum en een oude vuurtoren te vinden zijn.

Cruises van / naar Portuguese Island (Inhaca Archipel) in 2023

Excursies en activiteiten Portuguese Island (Inhaca Archipel)