Pomene

Betoverende mangrovebossen
Een baai van fijn zand
Een adembenemende onderwaterwereld

Zuid-Afrika-Cruises zoeken

Pomene

Het Visitekaartje van Mozambique

Lachende en gastvrije mensen, magische stranden, koloniale steden en hut dorpjes, baobab- en mangrovebossen, ongerepte eilanden en een aantal van de mooiste stranden van het Afrikaanse continent.

Uw MSC Zuid-Afrika Cruise heet u welkom in Mozambique, een wonder van de natuur, klaar om ontdekt te worden. Tussen de hoofdstad Maputo, in het Zuiden, en Pemba, in het Noorden van het land, ligt een 2000 kilometer lange kust, gekenmerkt door uitgestrekt wit zand dat opgaat in de horizon, blauwe lagunes, en onontdekte koraalriffen.

Tijdens uw vakantie met MSC Cruises kunt u van boord gaan in Pomene Bay, één van de meest pittoreske plaatsen in Mozambique. Deze uitzonderlijke baai, gelegen tussen de blauwe Indische Oceaan en wateren waar mangroves groeien – deze buitengewone planten lijken als in een sprookjesbos op het water te drijven – wordt beschermd door een lagune die deel uitmaakt van het Pomene Natuurreservaat, een beschermd zeegebied dat dankzij haar afgelegen ligging haar authentieke en wilde schoonheid heeft weten te behouden.

Tijdens een excursie van MSC Cruises naar deze zonnige plek heeft u de mogelijkheid om te genieten van lange wandelingen of paardrijden op het strand, kunt u samen met een gids de omliggende natuur verkennen en uzelf onderdompelen in de overvloed aan verschillende soorten weelderige groene vegetatie of kunt u, al liggend in het fijne zand van Pomene Bay, genieten van de zonsondergang. Uw MSC cruiseschip brengt u naar een Afrikaans paradijs dat ook bekend staat om het duiken en snorkelen; perfect voor liefhebbers van het leven onder water. Mozambique is een land vol natuurlijke schoonheden die blijven verrassen en verbazen.

Must sees in Pomene

Ontdek onze excursies

  Mozambique

  Schuilen onder een baobab
  Schuilen onder een baobab

  Een vakantie naar Mozambique betekent dat u een authentiek deel van Afrika met een sterke Portugese invloed leert kennen.

  Het is een land dat iedere paar kilometer anders kan zijn, van witte zandstranden bij het koraalrif van de Indische Oceaan tot de plateaus en bergen die tot 3000 meter hoog zijn, of tot de legendarische Grote Slenk, de wieg van de mensheid, die zich in het midden van het land bevindt.

  De bevolking is hier vrolijk en vriendelijk. Het gebied wordt gevormd door koloniale steden en dorpen die bestaan uit hutten, bossen met baboab en mangrove, ongerepte eilandengroepen en geweldige natuurreservaten. De charmante koloniale steden die ooit in het bezit waren van de Portugezen, met paleizen, burchten en kerken, die een mengelmoes zijn van Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden, zullen u tijdens een cruise naar Mozambique doen verbazen.

  Wat u echter het meest zal opvallen, is de 3000 km lange kustlijn, waar enkele van Afrika's mooiste stranden te vinden zijn. Het is een beeld dat overeenkomt met een typische tropische vakantie: witte zandstranden, kristalheldere wateren en palmbomen die mee zwaaien met de zachte bries. Er zijn ook eilandjes om te verkennen, echte juweeltjes zoals Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina of Inhaca. Plekken waar zowel duikers als snorkelaars veel te doen en te zien hebben. Het zeeleven op het eiland maakt vele excursies mogelijk die te maken hebben met dolfijnen, bultrugwalvissen, zeekoeien en soep- en onechte karetschildpadden.