Portuguese Island

Een van Afrika's meest sfeervolle strandbestemmingen
Magnifieke smetteloze stranden
Wit driehoekig zeil en heldere wateren

Vind cruises in Zuid-Afrika

Portuguese Island

Een spectaculair onbewoond eiland

Portuguese Island ligt tussen de Afrikaanse kust en de Indische Oceaan. Het is een klein onbewoond eiland en een van de betoverende bestemmingen van een MSC cruise naar het zuiden van Afrika. Het ligt aan het uiteinde van de Maputobaai, gastheer voor de hoofdstad van Mozambique, onder de rook van Inhaca, de gekozen locatie voor een aantal van de meest luxe resorts van het hele continent.

Tijdens uw vakantie kunt u tussen het zwemmen in het warme, heldere waterdoor heerlijk over het eiland wandelen. Het is zes kilometer lang, ongeveer een uur lopen op zand dat de zolen van uw voeten streelt (tijdens de middaguren kunt u beter open sandalen dragen omdat het zand heel heet wordt), met alleen het blauw van het water en het groen van de lage vegetatie die u gezelschap houden.

Na uw inspanningen wordt u beloond met verschillende kraampjes met verfrissende dranken en lokale hapjes. Als u van rum houdt, probeer dan de Tipo Tinto, die is gedistilleerd uit lokaal suikerriet. Er is ook geen gebrek aan strandactiviteiten: in aanvulling op alle beschikbare diensten voor degenen die gewoon ongestoord in de zon willen liggen, zoals ligstoelen, parasols en ligbedden zijn er voorzieningen voor beachvolleybal en strandtennis.

Een advies voor de reiziger: stop niet zodra de sloep u naar het eiland brengt, maar ga op zoek naar een wat meer afgelegen baai, die u op korte loopafstand vindt. Voor degenen die het willen, is het ook mogelijk om het eiland rond te gaan en de kust en de baai van Maputo te bewonderen in een traditionele dhow: boten met een driehoekig zeil van Midden-Oosterse oorsprong die eeuwenlang op de wateren van de Indische Oceaan hebben gevaren.

Vanuit Portuguese Island is het mogelijk om het nabijgelegen hoofdeiland Inhaca te bereiken, waar, naast de fantastische stranden,ook restaurants, bars, een markt en zelfs een maritiem museum en een oude vuurtoren te vinden zijn.

Niet te missen in Portuguese Island

Ontdek onze excursies

  Mozambique

  Schuilen onder een baobab
  Schuilen onder een baobab

  Een vakantie naar Mozambique betekent dat u een authentiek deel van Afrika met een sterke Portugese invloed leert kennen.

  Het is een land dat iedere paar kilometer anders kan zijn, van witte zandstranden bij het koraalrif van de Indische Oceaan tot de plateaus en bergen die tot 3000 meter hoog zijn, of tot de legendarische Grote Slenk, de wieg van de mensheid, die zich in het midden van het land bevindt.

  De bevolking is hier vrolijk en vriendelijk. Het gebied wordt gevormd door koloniale steden en dorpen die bestaan uit hutten, bossen met baboab en mangrove, ongerepte eilandengroepen en geweldige natuurreservaten. De charmante koloniale steden die ooit in het bezit waren van de Portugezen, met paleizen, burchten en kerken, die een mengelmoes zijn van Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden, zullen u tijdens een cruise naar Mozambique doen verbazen.

  Wat u echter het meest zal opvallen, is de 3000 km lange kustlijn, waar enkele van Afrika's mooiste stranden te vinden zijn. Het is een beeld dat overeenkomt met een typische tropische vakantie: witte zandstranden, kristalheldere wateren en palmbomen die mee zwaaien met de zachte bries. Er zijn ook eilandjes om te verkennen, echte juweeltjes zoals Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina of Inhaca. Plekken waar zowel duikers als snorkelaars veel te doen en te zien hebben. Het zeeleven op het eiland maakt vele excursies mogelijk die te maken hebben met dolfijnen, bultrugwalvissen, zeekoeien en soep- en onechte karetschildpadden.