Walvisbaai

Een van de meest uitzonderlijke baaien van Namibië 
Flamingo's, pelikanen en oesters
Zeilen langs de Geraamtekust

Vind cruises in Zuid-Afrika

Walvisbaai

Gastronomie en natuurlijke lagunes

U kunt op uw MSC Zuid-Afrika cruise de Walvisbaai bewonderen. Dankzij het rijke onderwaterleven is het een van de meest opvallende plekken van natuurlijke schoonheid in Namibië. U moet ook de gastronomische lekkernijen van de streek zeker niet overslaan.

Voordat u de haven verlaat, moet u de lokaal gekweekte Walvisbaai-oesters hebben geproefd in een van de vele restaurants die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen. Tegenwoordig is het misschien moeilijker om walvissen in deze wateren te zien, maar het hoogtepunt van Walvisbaai is nog steeds de natuurlijke lagune met zijn overvloed aan zeevogels, waaronder flamingo's en pelikanen, die elk jaar door duizenden trekvogels worden vergezeld.

Aangezien dit een gebied van bijzondere landschappelijke schoonheid is, valt er genoeg te zien tijdens uw excursie aan wal. Ten noorden van Walvisbaai, langs een kustweg, vindt u het stadje Swakopmund op uw MSC Zuid-Afrika excursie.

De oude architectuur, in Germaanse stijl, biedt een levendige herinnering aan het koloniale verleden van Namibië. Bovendien wordt er nog Duits gesproken en serveren de restaurants Duitse braadworst. Er wordt zelfs een jaarlijks Oktoberfest gehouden, een vrolijk evenement met lokaal gebrouwen lager en bands in Beierse stijl, compleet met lederhosen. Swakopmund is een safari- en backpackerscentrum met een aantal grote winkels die souvenirs verkopen zoals mooie, plaatselijk gemaakte sieraden, handwerk en curiosa.

Dit is ook de hoofdstad van Namibië voor extreme sporten, met verschillende bedrijven die quads, buggyrally's in de duinen en sandboarden aanbieden. Swakopmund en Walvisbaai liggen op het zuidelijke punt van de Geraamtekustwaar u, op natuurpaden over zand- en grindvlakten, oude aan de woestijn aangepaste plantensoorten kunt bewonderen zoals welwitschia (een endemische, stamloze boom die over de grond hangt en ouder dan 2500 jaar kan worden), lithops en delicate korstmossen.

Niet te missen in Walvisbaai

Ontdek onze excursies

    Namibië

    Prachtige natuur
    Prachtige natuur

    Bij terugkomst van een vakantie naar Namibië is het moeilijk om dit land te vergeten. Met zijn adembenemende, dunbevolkte gebieden die zoveel charisma hebben wordt het land vaak verkozen tot een van de meest avontuurlijke bestemmingen ter wereld. Het meest aantrekkelijke aan een cruise naar Namibië is de weelderige grootte van zijn woestijnlandschappen, waar oryxen, het soort antilopes dat uit de verbeelding van Picasso lijken te komen, dartelen over hoge, abrikooskleurige duinen, struisvogels sjezen door de glinsterende nevel en olifanten ontspannen in weelderige kloven. In de schemering transformeert de lucht inNamibië in een duizelingwekkende koepel van sterren. Het mooiste is dat deze prachten gewoon bereikbaar zijn. Hoewel u misschien huiverig bent om de spoorloze Sahara te verkennen, hebben de grootste woestijnregio's van Namibië degelijke grintwegen.

    Met genoeg minerale rijkdom om het land een van Afrika's meer welvarende landente noemen is Namibië, op wat hervormingskwesties na, grotendeels een voorbeeld van vrede, stabiliteit en wederzijds respect tussen etnische groepen. Het land loopt ook voorop ten opzichte van gemeenschappelijk behoud: het platteland van Namibië kent vele natuurreservaten en wildernisregio's waarvan de bevolking het recht heeft om te profiteren van duurzaam toerisme en daardoor gemotiveerd is om te zorgen voor de omgeving en de flora en fauna.