Walvisbaai

Walvis Bay Cruise

Gastronomie en natuurlijke lagunes

U kunt op uw MSC Zuid-Afrika cruise de Walvisbaai bewonderen. Dankzij het rijke onderwaterleven is het een van de meest opvallende plekken van natuurlijke schoonheid in Namibië. U moet ook de gastronomische lekkernijen van de streek zeker niet overslaan.

Voordat u de haven verlaat, moet u de lokaal gekweekte Walvisbaai-oesters hebben geproefd in een van de vele restaurants die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen. Tegenwoordig is het misschien moeilijker om walvissen in deze wateren te zien, maar het hoogtepunt van Walvisbaai is nog steeds de natuurlijke lagune met zijn overvloed aan zeevogels, waaronder flamingo's en pelikanen, die elk jaar door duizenden trekvogels worden vergezeld.

Aangezien dit een gebied van bijzondere landschappelijke schoonheid is, valt er genoeg te zien tijdens uw excursie aan wal. Ten noorden van Walvisbaai, langs een kustweg, vindt u het stadje Swakopmund op uw MSC Zuid-Afrika excursie.

De oude architectuur, in Germaanse stijl, biedt een levendige herinnering aan het koloniale verleden van Namibië. Bovendien wordt er nog Duits gesproken en serveren de restaurants Duitse braadworst. Er wordt zelfs een jaarlijks Oktoberfest gehouden, een vrolijk evenement met lokaal gebrouwen lager en bands in Beierse stijl, compleet met lederhosen. Swakopmund is een safari- en backpackerscentrum met een aantal grote winkels die souvenirs verkopen zoals mooie, plaatselijk gemaakte sieraden, handwerk en curiosa.

Dit is ook de hoofdstad van Namibië voor extreme sporten, met verschillende bedrijven die quads, buggyrally's in de duinen en sandboarden aanbieden. Swakopmund en Walvisbaai liggen op het zuidelijke punt van de Geraamtekustwaar u, op natuurpaden over zand- en grindvlakten, oude aan de woestijn aangepaste plantensoorten kunt bewonderen zoals welwitschia (een endemische, stamloze boom die over de grond hangt en ouder dan 2500 jaar kan worden), lithops en delicate korstmossen.

Cruises van / naar Walvis Bay in 2023

Excursies en activiteiten Walvis Bay