Mosselbaai

Zwemstranden aan de Tuinroute 
Een ongeëvenaard uitzicht op de Indische Oceaan 
Het Bartolomeu Dias museumcomplex

Vind cruises in Zuid-Afrika

Mosselbaai

Een karakteristiek dorpje dat uitkijkt over zee

Wanneer u de Indische Oceaan rondvaart met MSC cruises is het historische centrum van Mosselbaai uw perfecte haven in Zuid-Afrika. Het bevindt zich op een heuvel en kijkt uit over de kleine haven en baai, en biedt een van de beste zwemstranden langs de zuidelijke kust van de Kaap en tevens een interessant museum.

Mosselbaai heeft een aangrijpende historische betekenis: het is de plaats waar de inheemse Khoi veeherders voor het eerst in aanraking kwamen met de Europeanen in een bloederige strijd. Een groep Portugese zeelieden onder leiding van kapitein Bartholomeu Dias verliet Portugal in augustus 1487, op zoek naar een route naar India, en maanden later kwamen ze terecht in Kaap de Goede Hoop.

In februari 1488 werden zij de eerste Europeanen die aankwamen op de Zuid-Afrikaanse kust. Op een MSC Zuid-Afrika cruise-excursie is de belangrijkste stedelijke bezienswaardigheid in Mosselbaai het Bartholomeu Dias museumcomplex, gehuisvest in een verzameling historische gebouwen in het kleine centrum. Ze bevinden zich allemaal in de buurt van het VVV-kantoor en op een paar minuten loopafstand van elkaar.

Het hoogtepunt is het Maritiem Museum, een galerie met vertoningen over de geschiedenis van Europese, voornamelijk Portugese, zeevaart, gerangschikt rond een volwaardige replica van de oorspronkelijke caravel van Dias. Het schip werd gebouwd in Portugal en zeilde van Lissabon naar de Mosselbaai in 1987 voor het vijfhonderdste jubileum van de historische reis van Dias.

De Postboom, net buiten het Maritiem Museum, is naar verluidt dezelfde boom waar zestiende-eeuwse zeelieden berichten achterlieten voor passerende schepen. U kunt hier post afgeven in een grote bootvormige brievenbus en het laten stempelen met een speciale postzegel. Wat betreft de overige bezienswaardigheden zijn het Shell Museum en het aquarium naast de Postboom zeker een bezoek waard.

Must sees in Mossel Bay

Ontdek onze excursies

  Zuid-Afrika

  Een ontmoeting met de
  Een ontmoeting met de "big five"

  Zuid-Afrika is de troefkaart van het Afrikaanse continent. Energiek en boordevol zelfvertrouwen, geen enkel ander land kan tippen aan zijn enorme verscheidenheid.

  Hier vindt u enkele van de beste bezienswaardigheden van Afrika, goed geordend door een efficiënte, bezoekersvriendelijke infrastructuur met goede aansluitingen naar andere landen. 


  Als u op een cruise reist naar Zuid-Afrika en uw idee van het perfecte Afrikaanse avontuur neerkomt op een kans om de Big Five te zien, een paar dagen op een weelderig strand te verblijven en een beknopte introductie van de geschiedenis en het erfgoed te krijgen, dan biedt dit land alles waar u naar op zoek bent. 

  U zult echter geen eer doen aan het gebied als dat het enige is wat u wilt doen. 


  Maak tijdens uw cruise wat tijd vrij om te wandelen op de vele prachtige wandelpaden, drink Pinotage in de wijngaarden op Cape Dutch, breng een bezoek aan de bruisende nachtclubs of ontdek zeldzame dieren zoals witte haaien, walvissen en Afrikaanse pinguïns, en bezorg uzelf een onvergetelijkereis


  Op cultureel vlak is het complex en gefragmenteerd. Ironisch is dat hoewel apartheid eigenlijk tot het verleden behoort, het nog niet geheel in het verleden is gelaten. 

  Om meer te weten te komen over de realiteit van hedendaagse segregatie en hoe te overleven in de Regenboognatie kunt u een cultureel bezoek brengen aan een landelijk district of een dagje doorbrengen in een township met een plaatselijke gids.