Buenos Aires

Art Nouveau en Art Deco gebouwen
De Casa Rosada
De Barrio Norte

Vind cruises in Zuid-Amerika

Buenos Aires

Plaza de Mayo ontdekken

Buenos Aires moet u gezien hebben op uw MSC Zuid-Amerika cruise naar Argentinië. In het midden ervan vindt u de met palmbomen bezaaide Plaza de Mayo, de ideale plek om een ​​rondleiding door het gebied te beginnen en de historische en politieke geschiedenis te verkennen. Tot de gebouwen met uiteenlopende stijlen behoort het beroemde Casa Rosada, het regeringshuis. In westelijke richting van het plein loopt u langs de Avenida de Mayo, de grote stadsboulevard waar u indrukwekkende Art Nouveauen Art Deco architectuur kunt bewonderen. Aan het westelijke uiteinde komt de Avenida de Mayo uit bij de Plaza del Congreso, waar het Congreso Nacional-gebouw zich bevindt, de zetel van het federale parlement.

Casa Rosada, een typisch Argentijnse mix van Franse en Italiaanse renaissancestijlen, staat op de locatie van het Spaanse fort van de stad, gebouwd in 1594 en in 1776 en verbouwd tot het paleis van de onderkoning. In 1862 verhuisde president Bartolomé Mitre de ministeries naar het gebouw, en renoveerde het pand nogmaals.

De laatste afwerkingen werden in 1885 toegevoegd, toen de centrale boog werd gemaakt, die de gevel één gezicht gaf. Achter de Casa Rosada, vindt u de Plaza Colón met een gigantische Argentijnse vlag en een Carrara marmeren standbeeld van Christopher Columbus, die uitkijkt op de rivier en in de richting van de Oude Wereld.

 MSC Zuid-Amerika cruises bieden ook excursies naar het noorden van Buenos Aires, waar de vier residentiële wijken het interessantst zijn voor bezoekers - Retiro, Recoleta, Palermo en Belgrano - elk met een eigen karakter. Retiro en Recoleta - gezamenlijk bekend als Barrio Norte - liggen het dichtst bij het centrum. U vindt er chique straatjes met boetiekjes, kunstgaleries en gezellige cafés. Recoleta wordt vooral geassocieerd met de prachtige begraafplaats waar onder andere nationale beroemdheden, zoals Evita, zijn begraven.

Beide barrios hebben buitengewoon veel paleizen in Franse stijl, een tastbaar bewijs van de obsessie die de elite van de stad aan het begin van de twintigste eeuw had met de welvarende Europese steden.

Niet te missen in Buenos Aires

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Buenos Aires

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  CruiseTerminal:

  Terminal de Pasajeros Benito Quinquela Martín
  Av. Pte. Ramón Castillo & Av. de los Inmigrantes

  De haven bereiken per

  • Auto

   The following directions provide a swift route from Ezeiza Airport to your passenger terminal.

   Leaving the Airport, take the Tte. Gral. Ricchieri north-west toward Pardo. Turn right into Pardo and then turn left into Av Pres. Arturo U. Illia. Take the second on the right into Av Gral. Juan Gregorio Lemos, turn right into José León Suárez and then turn left into Av Gral. Juan Gregorio Lemos. Continue into Av Marcelo T. de Alvear and turn right into Colectora Oeste. Take the ramp on the left to join Au. Pascual Palazzo and continue to the junction at the end, taking the exit on the left into Gral. Paz. Take the left fork that merges into the Gral. Paz partial toll road and then continue into Av. Leopoldo Lugones, which leads into the Pte. Arturo Illia toll road. Take the exit for Calle 9 and continue into Av Pres. Ramón S. Castillo, where you will find the port entrance on your left.
   Auto
  • Vliegtuig

   Buenos Aires has two airports, Ezeiza airport, the “Aeropuerto International Ministro Pistarni”, which serves most international flights, and the “Aeroparque Jorge Newbery” for domestic and regional flights. Local buses services are available for both airports. Ezeiza is 35 km (22 miles) south of Buenos Aires city centre, while Aeroparque is only 8 km (5 miles) north.
   Vliegtuig

  Argentinië

  Grenzeloze horizons
  Grenzeloze horizons

  Argentinië is een uitgestrekt en dynamisch land met prachtige natuurlijke wonderen en één van 's werelds hipste steden.

  Toelopend vanuit de Steenbokskeerkring naar het puntje van Antarctica, omvat het een duizelingwekkende verscheidenheid aan landschappen: van de weelderige moeraslanden van de Litoral en de kurkdroge hoogvlaktes van de noordwestelijke Andes tot aan de archipel aan het eind van de wereld, Tierra del Fuego. De meest karakteristieke landschappen zijn de groene vlaktes van de Pampas en de dramatische steppe van Patagonië, waarvan de naam beelden oproept van winderige vlakten die bewoond worden door sterke pioniers.

  Tijdens een cruise naar Argentinië is één van de populairste bestemmingen de metropool Buenos Aires. Dit is de meest fascinerende stad van alle Zuid-Amerikaanse hoofdsteden. Het is een boeiende stad om in te wandelen, om er mensen te kijken, te winkelen of simpelweg de sfeer te proeven. De vele barrios (buurten) zijn erg verschillend van elkaar. Sommige buurten zijn decadent en ouderwets, terwijl andere verbluffend modern zijn. Ze hebben in elk geval allemaal karakter.

  Een vakantie naar Argentinië biedt u de unieke kans om een bezoek te brengen aan het koloniale Salta in het noordwesten, het mooie Rosario - de geboorteplaats van Che Guevara - en Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld met een prachtige waterkant aan het Beaglekanaal.