Buenos Aires

Cruise to Buenos Aires, Argentina | MSC Cruises

Plaza de Mayo ontdekken

Buenos Aires moet u gezien hebben op uw MSC Zuid-Amerika cruise naar Argentinië. In het midden ervan vindt u de met palmbomen bezaaide Plaza de Mayo, de ideale plek om een rondleiding door het gebied te beginnen en de historische en politieke geschiedenis te verkennen. Tot de gebouwen met uiteenlopende stijlen behoort het beroemde Casa Rosada, het regeringshuis.In westelijke richting van het plein loopt u langs de Avenida de Mayo, de grote stadsboulevard waar u indrukwekkende Art Nouveauen Art Deco architectuur kunt bewonderen. Aan het westelijke uiteinde komt de Avenida de Mayo uit bij de Plaza del Congreso, waar het Congreso Nacional-gebouw zich bevindt, de zetel van het federale parlement.

Casa Rosada, een typisch Argentijnse mix van Franse en Italiaanse renaissancestijlen, staat op de locatie van het Spaanse fort van de stad, gebouwd in 1594 en in 1776 en verbouwd tot het paleis van de onderkoning. In 1862 verhuisde president Bartolomé Mitre de ministeries naar het gebouw, en renoveerde het pand nogmaals.

De laatste afwerkingen werden in 1885 toegevoegd, toen de centrale boog werd gemaakt, die de gevel één gezicht gaf. Achter de Casa Rosada, vindt u de Plaza Colón met een gigantische Argentijnse vlag en een Carrara marmeren standbeeld van Christopher Columbus, die uitkijkt op de rivier en in de richting van de Oude Wereld.

 MSC Zuid-Amerika cruises bieden ook excursies naar het noorden van Buenos Aires, waar de vier residentiële wijken het interessantst zijn voor bezoekers - Retiro, Recoleta, Palermo en Belgrano - elk met een eigen karakter. Retiro en Recoleta - gezamenlijk bekend als Barrio Norte - liggen het dichtst bij het centrum. U vindt er chique straatjes met boetiekjes, kunstgaleries en gezellige cafés. Recoleta wordt vooral geassocieerd met de prachtige begraafplaats waar onder andere nationale beroemdheden, zoals Evita, zijn begraven.

Beide barrios hebben buitengewoon veel paleizen in Franse stijl, een tastbaar bewijs van de obsessie die de elite van de stad aan het begin van de twintigste eeuw had met de welvarende Europese steden.

Cruises vanaf/naar Buenos Aires in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

De volgende routebeschrijving geeft u een snelle route van de luchthaven van Ezeiza naar uw passagiersterminal. 

Bij het verlaten van de luchthaven neemt u de Tte. Gral. Ricchieri in noordwestelijke richting naar Pardo. Sla rechtsaf naar Pardo en vervolgens linksaf naar Av Pres. Arturo U. Illia. Neem de tweede straat rechts naar Av Gral. Juan Gregorio Lemos, sla rechtsaf naar José León Suárez en sla dan linksaf naar Av Gral. Juan Gregorio Lemos. Ga verder naar Av Marcelo T. de Alvear en sla rechtsaf naar Colectora Oeste. Neem de oprit aan de linkerkant om uit te komen op Au. Pascual Palazzo en rijd door tot het kruispunt aan het einde, neem de afslag links naar Gral. Paz. Neem de linkse splitsing die overgaat in de gedeeltelijke tolweg van Gral. Paz gedeeltelijke tolweg en ga dan verder in Av. Leopoldo Lugones, die uitkomt op de tolweg Pte. Arturo Illia tolweg. Neem de afslag Calle 9 en ga verder naar Av Pres. Ramón S. Castillo, waar u de ingang van de haven aan uw linkerhand vindt.

Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

Buenos Aires heeft twee luchthavens, de luchthaven van Ezeiza, de "Aeropuerto International Ministro Pistarni", die de meeste internationale vluchten verzorgt, en de "Aeroparque Jorge Newbery" voor binnenlandse en regionale vluchten. Lokale busdiensten zijn beschikbaar voor beide luchthavens. Ezeiza ligt 35 km ten zuiden van het stadscentrum van Buenos Aires, terwijl Aeroparque slechts 8 km ten noorden ligt.