Búzios

Het ‘St. Tropez van Brazilië’
Geplaveide wegen en zeventiende-eeuwse kerken
Rond de dertig witte zandstranden

Vind cruises in Zuid-Amerika

Búzios

Zuid-Amerika in koloniale stijl

Op een schiereiland ten noorden van Cabo Frio ligt Armação dos Búzios, of simpelweg Búzios, een enorm schilderachtige badplaats vol met kapitaalkrachtige mooie mensen, en een zeer populaire bestemming tijdens vakanties naar Brazilië met MSC cruises. Armação, de belangrijkste nederzetting, is gebouwd in een enigszins koloniale stijl. De straatjes zijn gevuld met restaurants, bars en chique boetiekjes, en hebben Armação de bijnaam het ‘St. Tropez van Brazilië’ opgeleverd. Het is dan ook niet verrassend dat het werd ‘ontdekt’ door niemand minder dan Brigitte Bardot, die het plaatsje tegenkwam toen ze er rondreisde in 1964.

Búzios bestaat uit drie verschillende belangrijke nederzettingen; Manguinos, Armação en Ossos, elk met een geheel eigen karakter. Manguinos, op de landengte, is het belangrijkste dienstencentrum, met een VVV-kantoor, een doktersdienst en banken. Halverwege het schiereiland, verbonden aan Manguinos door een weg omzoomd met drukke hotels, ligtArmação, een aantrekkelijk dorp waar auto's verboden zijn op enkele van de geplaveide wegen.

Het merendeel van de beste restaurants en boetieks van Búzios zijn hier gecentreerd, samen met enkele van de mooiste pousadas (herbergen) van het resort. Er is bovendien een nuttig VVV-kantoor te vinden op het centrale plein, Praça Santos Dumont. Als u aan wal stapt vanuit uw MSC cruise, brengt een vijftien minuten durende wandeling langs de Orla Bardot, waarbij u de kustlijn van Armação volgt, en langs de mooie zeventiende-eeuwse Igreja de Nossa Senhora de Sant'Ana komt, u naar Ossos. Dit is de oudste nederzetting, bestaande uit een mooie haven, een rustig strand en een paar bars, restaurants en pousadas.

Op loopafstand van alle nederzettingen van Búzios liggen prachtige witte zandstranden – 27 in totaal – tussen rotsachtige kliffen en rotsen, omringd door kristalheldere wateren. De stranden zijn divers. De noordelijke stranden hebben de rustigste en warmste zeeën, terwijl die van het zuiden en oosten de meeste branding hebben.

Niet te missen in Búzios

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.