Búzios

Buzios Cruise

Zuid-Amerika in koloniale stijl

Op een schiereiland ten noorden van Cabo Frio ligt Armação dos Búzios, of simpelweg Búzios, een enorm schilderachtige badplaats vol met kapitaalkrachtige mooie mensen, en een zeer populaire bestemming tijdens vakanties naar Brazilië met MSC cruises.Armação, de belangrijkste nederzetting, is gebouwd in een enigszins koloniale stijl. De straatjes zijn gevuld met restaurants, bars en chique boetiekjes, en hebben Armação de bijnaam het ‘St. Tropez van Brazilië’ opgeleverd. Het is dan ook niet verrassend dat het werd ‘ontdekt’ door niemand minder dan Brigitte Bardot, die het plaatsje tegenkwam toen ze er rondreisde in 1964.

Búzios bestaat uit drie verschillende belangrijke nederzettingen; Manguinos, Armação en Ossos, elk met een geheel eigen karakter. Manguinos, op de landengte, is het belangrijkste dienstencentrum, met een VVV-kantoor, een doktersdienst en banken. Halverwege het schiereiland, verbonden aan Manguinos door een weg omzoomd met drukke hotels, ligtArmação, een aantrekkelijk dorp waar auto's verboden zijn op enkele van de geplaveide wegen.

Het merendeel van de beste restaurants en boetieks van Búzios zijn hier gecentreerd, samen met enkele van de mooiste pousadas (herbergen) van het resort. Er is bovendien een nuttig VVV-kantoor te vinden op het centrale plein, Praça Santos Dumont. Als u aan wal stapt vanuit uw MSC cruise, brengt een vijftien minuten durende wandeling langs de Orla Bardot, waarbij u de kustlijn van Armação volgt, en langs de mooie zeventiende-eeuwse Igreja de Nossa Senhora de Sant'Ana komt, u naar Ossos. Dit is de oudste nederzetting, bestaande uit een mooie haven, een rustig strand en een paar bars, restaurants en pousadas.

Op loopafstand van alle nederzettingen van Búzios liggen prachtige witte zandstranden – 27 in totaal – tussen rotsachtige kliffen en rotsen, omringd door kristalheldere wateren. De stranden zijn divers. De noordelijke stranden hebben de rustigste en warmste zeeën, terwijl die van het zuiden en oosten de meeste branding hebben.

Cruises van / naar Buzios in 2023

Excursies en activiteiten Buzios