Cabo Frio

Strandvreugde aan de Costa do Sol
Zandduinen en vakantieplezier
Het fort van São Mateus

Vind cruises in Zuid-Amerika

Cabo Frio

De charme van de zeebries

Thuisbasis van negen van de beste stranden van Brazilië. Ga langs Cabo Frio tijdens uw Zuid-Amerika cruisevakantie naar Brazilië, en scoor een stijlvolle nieuwe strandoutfit.

De haven van Cabo Frio ligt aan de zuidelijke kust van Brazilië, en is een recente toevoeging aan het cruisebestemmingenaanbod van MSC cruises. Cabo Frio biedt een klassiek voorproefje van het Braziliaanse leven, en is een plek vol geschiedenis, grote winkels - vooral badmode - en echte iconische stranden, bezaaid met modieuze zonaanbidders.

Oorspronkelijk werd het door de Portugezen, die het in 1615 oprichtten, Santa Helena de Cabo Frio (Koude Kaap) genoemd. Het dankt zijn naam aan de kille onderzeestromingen die vanuit Antarctica in de kustwateren stromen. Als een toeristenbestemming is de haven een van de beste tussenstops die u kunt vinden.

Naast een schat aan lokale geschiedenis en archeologische bezienswaardigheden is Cabo Frio ook de thuisbasis van negen van de beste stranden van Brazilië. Het schijnbaar eindeloze Forte-strand (vernoemd naar het oude verdedigingsfort) is waarschijnlijk het meest bekende. Dus zorg ervoor dat u er op uw best uitziet en koop iets leuks voor uzelf in een van de stijlvolle boetieks op de Gamboa-straat (bekend als het ‘paradijs van de badmode’), een must voordat u het strand opgaat.

Later, nadat u heerlijk hebt gelounged in de zon, en hebt gezonnebaad in uw stijlvolle nieuwe zwemkleding, kunt u terecht bij een van de kleurrijke restaurants aan het strand. Hier kunt u de lokale specialiteit, de bijzonder heerlijke en alom bekende garnalenpasta, uitproberen.

Must sees in Cabo Frio

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.