Copacabana

Atlantische stranden als stadsparken
Iconische mozaïekbestratingen en strandcultuur
De Suikerbroodberg

Vind cruises in Zuid-Amerika

Copacabana

Plezier aan de voet van de Suikerbroodberg

Copacabana wordt aan de oostelijke kant gedomineerd door de Suikerbroodberg en omcirkeld door een reeks heuvels die zich uitstrekken tot aan de baai. Als u rondvaart over de Atlantische Oceaan met MSC Cruises zult u hier getuige van zijn.
De uitbreiding van de stad tot residentieel gebied is beperkt tot de Morro de São João, waardoorBotafogo, en de Morro dos Cabritos worden gescheiden, een natuurlijke barrière naar het westen. Mede daardoor is Copacabana een van 's werelds meest dichtbevolkte gebieden, en een bruisend centrum van sensuele activiteit.

Natuurlijk isCopacabana niet altijd zo geweest als nu. Er zijn nog duidelijk sporen te zien van de voormalige vissersgemeenschap die het gebied domineerde tot de eerste decennia van de twintigste eeuw. Elke ochtend voor zonsopgang vertrekken de boten van de ‘colônia de pescadores’ (de afstammelingen van de vissers) uit de Forte de Copacabana. Ze keren vervolgens om 8 uur 's ochtends terug naar het strand om hun vis uit kraampjes te verkopen aan de zuidkant van het strand. Rio's verfijnde strandcultuur is volledig het product van de twintigste eeuw.

In de jaren '30 begon de internationale allure van de stad echt te groeien en de stad werd al snel genoemd in muziek, film en literatuur. De stranden van Rio zijn op de eerste plaats dé plek van de carioca's: rijk of arm, jong of oud, iedereen komt de hele week door naar de stranden en beschouwt ze als stadsparken. Copacabana is geweldig, de uitbundige sfeer komt zelfs terug in de mozaïekbestratingen, ontworpen door Burle Marx, waarmee bewegende golven worden nagebootst.

De kust wordt versierd door een reeks van prestigieuze, hoge hotels en luxe appartementen die sinds de jaren '40 zijn opgedoken. Enige prachtige voorbeelden van Art Deco-architectuur vindt u rond de bairro.

Must see places in Copacabana

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.