Copacabana

sea, Rio de Janeiro, MSC Cruises, Crociera

Plezier aan de voet van de Suikerbroodberg

Copacabana wordt aan de oostelijke kant gedomineerd door de Suikerbroodberg en omcirkeld door een reeks heuvels die zich uitstrekken tot aan de baai. Als u rondvaart over de Atlantische Oceaan met MSC Cruises zult u hier getuige van zijn.
De uitbreiding van de stad tot residentieel gebied is beperkt tot de Morro de São João, waardoorBotafogo, en de Morro dos Cabritos worden gescheiden, een natuurlijke barrière naar het westen. Mede daardoor is Copacabana een van 's werelds meest dichtbevolkte gebieden, en een bruisend centrum van sensuele activiteit.

Natuurlijk isCopacabana niet altijd zo geweest als nu. Er zijn nog duidelijk sporen te zien van de voormalige vissersgemeenschap die het gebied domineerde tot de eerste decennia van de twintigste eeuw. Elke ochtend voor zonsopgang vertrekken de boten van de ‘colônia de pescadores’ (de afstammelingen van de vissers) uit de Forte de Copacabana. Ze keren vervolgens om 8 uur 's ochtends terug naar het strand om hun vis uit kraampjes te verkopen aan de zuidkant van het strand. Rio's verfijnde strandcultuur is volledig het product van de twintigste eeuw.

In de jaren '30 begon de internationale allure van de stad echt te groeien en de stad werd al snel genoemd in muziek, film en literatuur. De stranden van Rio zijn op de eerste plaats dé plek van de carioca's: rijk of arm, jong of oud, iedereen komt de hele week door naar de stranden en beschouwt ze als stadsparken. Copacabana is geweldig, de uitbundige sfeer komt zelfs terug in de mozaïekbestratingen, ontworpen door Burle Marx, waarmee bewegende golven worden nagebootst.

De kust wordt versierd door een reeks van prestigieuze, hoge hotels en luxe appartementen die sinds de jaren '40 zijn opgedoken. Enige prachtige voorbeelden van Art Deco-architectuur vindt u rond de bairro.

Cruises van / naar Copacabana (Rio de Jainero) in 2023

Excursies en activiteiten Copacabana (Rio de Jainero)