Ilhabela

Portugees-koloniale architectuur
Azuurblauwe zeeën en mooie stranden
Een exclusief en luxe eiland

Vind cruises in Zuid-Amerika

Ilhabela

Ondergedompeld in tropische vegetatie

Zonder enige twijfel is Ilhabela een van de mooiste plekken aan de Braziliaanse kust tussen Santos en Rio. Als u uitstapt uit uw MSC cruiseschip wordt u omgeven door natuur.
Het verrassende bergachtige landschap van het eiland is van vulkanische oorsprong, stijgt tot 1370 m hoogte en is bedekt met dicht, tropisch gebladerte. 83 procent van het eiland ligt beschermd binnen de grenzen van het Parque Estadual de Ilhabela. De tientallen watervallen, prachtige stranden en azuurblauwe zee hebben bijgedragen aan de populariteit van het eiland.

Oud of nieuw, de meeste gebouwen zijn in simpele Portugees-koloniale stijl opgetrokken, geheel anders dan het felleGuarujá. Het eiland is de thuisbasis van de rijken van São Paulo die grote en discreet gelegen huizen aan de kust bezitten. Vele ervan bieden aanmeervoorzieningen voor luxe jachten of landingsplatformen voor helikopters.

Bijna alle 30.000 bewoners van het eiland leven langs de beschutte westelijke oever, waarbij het kleine dorp Vila Ilhabela (vaak aangeduid als ‘Centro’) dient als belangrijkste bewoonde centrum. Op een MSC Zuid-Amerika cruise-excursie kunt u een bezoek brengen aan Vila Ilhabela, waar een paar mooie koloniale gebouwen te zien zijn. Ze worden gedomineerd door de Igreja Matriz, een kleine kerk, die in 1806 voltooid werd. Het witte en blauwe, bruiloftstaartachtige gebouw ligt op een heuvel, heeft een Spaanse marmeren vloer en biedt zowel een koele schuilplek tegen de zon als een goed uitzicht over het gebied.

Als u de kustweg ten zuiden van Vila Ilhabela volgt langs de kust, zijn de stranden klein, maar aangenaam genoeg. De kalme wateren zijn populair bij windsurfers en er zijn tal van bars en restaurants langs de weg te vinden tot aan Perequê, de tweede grootste stad van het eiland. De stad ligt halverwege zuidwaarts langs het eiland en de haven. Er zijn meer mooie stranden op de verder gelegen kusten van het eiland. De meeste zijn te bereiken per schoener en/of jeep.

Must sees in Ilhabela

Ontdek onze excursies

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.