Ilhabela

Ilhabela Cruise

Ondergedompeld in tropische vegetatie

Zonder enige twijfel is Ilhabela een van de mooiste plekken aan de Braziliaanse kust tussen Santos en Rio. Als u uitstapt uit uw MSC cruiseschip wordt u omgeven door natuur.
Het verrassende bergachtige landschap van het eiland is van vulkanische oorsprong, stijgt tot 1370 m hoogte en is bedekt met dicht, tropisch gebladerte. 83 procent van het eiland ligt beschermd binnen de grenzen van het Parque Estadual de Ilhabela. De tientallen watervallen, prachtige stranden en azuurblauwe zee hebben bijgedragen aan de populariteit van het eiland.

Oud of nieuw, de meeste gebouwen zijn in simpele Portugees-koloniale stijl opgetrokken, geheel anders dan het felleGuarujá. Het eiland is de thuisbasis van de rijken van São Paulo die grote en discreet gelegen huizen aan de kust bezitten. Vele ervan bieden aanmeervoorzieningen voor luxe jachten of landingsplatformen voor helikopters.

Bijna alle 30.000 bewoners van het eiland leven langs de beschutte westelijke oever, waarbij het kleine dorp Vila Ilhabela (vaak aangeduid als ‘Centro’) dient als belangrijkste bewoonde centrum. Op een MSC Zuid-Amerika cruise-excursie kunt u een bezoek brengen aan Vila Ilhabela, waar een paar mooie koloniale gebouwen te zien zijn. Ze worden gedomineerd door de Igreja Matriz, een kleine kerk, die in 1806 voltooid werd. Het witte en blauwe, bruiloftstaartachtige gebouw ligt op een heuvel, heeft een Spaanse marmeren vloer en biedt zowel een koele schuilplek tegen de zon als een goed uitzicht over het gebied.

Als u de kustweg ten zuiden van Vila Ilhabela volgt langs de kust, zijn de stranden klein, maar aangenaam genoeg. De kalme wateren zijn populair bij windsurfers en er zijn tal van bars en restaurants langs de weg te vinden tot aan Perequê, de tweede grootste stad van het eiland. De stad ligt halverwege zuidwaarts langs het eiland en de haven. Er zijn meer mooie stranden op de verder gelegen kusten van het eiland. De meeste zijn te bereiken per schoener en/of jeep.

Cruises van / naar Ilhabela in 2023

Excursies en activiteiten Ilhabela