Salvador

Berimbau, capoeira en barokke kerken 
De hippe oude wijk Pelourinho
Het Palácio do Rio Branco

Vind cruises in Zuid-Amerika

Salvador de Bahia

Twee werelden die samenkomen: Afrika en Brazilië

Hoog boven de enorme baai van Todos os Santos (Allerheiligen), waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht, biedt Salvador de Bahia een aanlokkelijke sfeer vanaf het moment dat u aankomt. Dit is het grote culturele en historische centrum van Brazilië, waar het Afro-Braziliaanse erfgoed het sterkst te voelen is en waar capoeira, candombléen samba de roda zijn ontstaan.

MSC Zuid-Amerika cruisesbieden excursies naar het centro histórico van deze magische plek. Het is een mix van smalle straatjes, paarse muren, grote barokke kerken, voetballende kinderen, rasta's, lokale bewoners die nippen aan flesjes bier op plastic stoelen, de indringende geur van kruiden en het bijna constante tromgeroffel, vooral als de zon ondergaat. Voorbij het oude stadje Salvador vormt een uitgestrekte stad met een bruisend strandleven, moderne wolkenkrabbers en tal van favela's.

Het centro históricois het traditionele hart van Salvador: het is gebouwd rond de steile, 70 m hoge klif die de oostelijke kant van de baai domineert, en is verdeeld in bovenste en onderste delen. Cidade Alta (of simpelweg ‘Centro’) is aan de bovenkant verbonden aan het minder interessante Cidade Baixa (het oude commerciële centrum, ook bekend als ‘Comercio’). Hier lopen steile straten en de torenhoge Art Deco-liftschacht van de Elevador Lacerda doorheen. Cidade Alta is het culturele centrum van de stad. Het deel dat bekendstaat als de Pelourinho is de hippe, oude wijk met kleurrijke en heuvelachtige kronkelende straatjes, de meest levendige en verleidelijke buurt.

De beste plek om een ​​wandeltocht door de stad te beginnen, is op de Praça Municipal. Het plein wordt gedomineerd door de indrukwekkende Palácio do Rio Branco, het oude gouverneurspaleis, dat in gebruik was tot 1979. Het fijne interieur is een mengsel van Rococo-pleisterwerk, gepolijste houten vloeren en geschilderde muren en plafonds.

Niet te missen in Salvador

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Salvador

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Codeba
  Avenida da França, 1551
  Comércio, Salvador

  De haven bereiken per

  • Vliegtuig

   Salvador International Airport (Deputado Luiz Antonio Magalhães Airport)

   Travelling by car, head northeast  on to Praça Gago Coutinho, then turn left to stay on Praça Gago Coutinho and turn left once more to again stay on Praça Gago Coutinho. Continue onto Avenida Tenente Frederico Gustavo dos Santos and take the ramp signposted Salvador. The road you are on will merge into Av. Carybé. Continue onto Av. Luis Viana and then Av. Tancredo Neves and Avenida Antônio Carlos Magalhães. Take the exit on the left signposted Retiro/Centro/Cidade Baixa. Keep right at the fork and join Avenida Mário Leal Ferreira. Continue onto Avenida Presidente Castelo Branco and follow this road through the Túnel Américo Simas-D/Av. Presidente Castelo Branco. Continue along Av. Presidente Castelo Branco, then turn left onto Rua Estado de Israel and left again onto Avenida da França. Now turn left onto Rua da Suécia and finally right onto Avenida da França. The port is approximately 28 km from the airport.
   Taxis and private cars are available to take you to the Port.
   The journey takes about 40 minutes, depending on the traffic. There is also a bus service which takes about 1 hour.
   Vliegtuig

  Noord-Brazilië

  Natuurreservaten en koloniale sferen
  Natuurreservaten en koloniale sferen

  Het noordoosten van Brazilië heeft zeker geprofiteerd van de economische groei van het land en is nu een regio in opkomst.

  Ondanks dat het de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika bezit en een bruisend strandleven en uitbundige cultuur heeft die samba, reggae en Afrikaanse invloeden combineert, is het gebied (dat politiek onderverdeeld is in acht aparte staten) niet door het toerisme aangetast. 

  Een cruise naar het noordoosten van Brazilië neemt u mee naar de grote steden langs de kust. Sommige steden, zoals Recife, Olinda, São Luís en Fortaleza, kennen een diepgaande koloniale geschiedenis. Andere plaatsen, zoals Maceió en Natal, hebben zich pas in de laatste decennia ontwikkeld. Al deze steden hebben hun eigen stadsstranden, maar ook de meer idyllische en afgelegen resorts die aan de kust verscholen zitten. Het Ilha de Fernando de Noronha, honderden kilometers van de kust af, is één van 's werelds mooiste oceanische wildreservaten. Het is een kostbare bestemming maar wel perfect voor het ecotoerisme.

  De kleinste Braziliaanse staten die vaak genegeerd worden door reizigers, Alagoas en Sergipe, hebben zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Hoewel ze niet over dezelfde romantiek van Rio en Salvador beschikken, bieden de twee hoofdsteden van de lidstaten Maceió en Aracaju mooie stranden en een beetje geschiedenis, terwijl sommige werkelijk goed bewaarde koloniale steden zich een korte busrit verderop bevinden.