Salvador de Bahia

Salvador Cruise

Twee werelden die samenkomen: Afrika en Brazilië

Hoog boven de enorme baai van Todos os Santos (Allerheiligen), waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht, biedt Salvador de Bahia een aanlokkelijke sfeer vanaf het moment dat u aankomt.Dit is het grote culturele en historische centrum van Brazilië, waar het Afro-Braziliaanse erfgoed het sterkst te voelen is en waar capoeira, candomblé en samba de roda zijn ontstaan.

MSC Zuid-Amerika cruises bieden excursies naar het centro histórico van deze magische plek. Het is een mix van smalle straatjes, paarse muren, grote barokke kerken, voetballende kinderen, rasta's, lokale bewoners die nippen aan flesjes bier op plastic stoelen, de indringende geur van kruiden en het bijna constante tromgeroffel, vooral als de zon ondergaat. Voorbij het oude stadje Salvador vormt een uitgestrekte stad met een bruisend strandleven, moderne wolkenkrabbers en tal van favela's.
Het centro históricois het traditionele hart van Salvador: het is gebouwd rond de steile, 70 m hoge klif die de oostelijke kant van de baai domineert, en is verdeeld in bovenste en onderste delen. Cidade Alta (of simpelweg ‘Centro’) is aan de bovenkant verbonden aan het minder interessante Cidade Baixa (het oude commerciële centrum, ook bekend als ‘Comercio’). Hier lopen steile straten en de torenhoge Art Deco-liftschacht van de Elevador Lacerda doorheen. Cidade Alta is het culturele centrum van de stad. Het deel dat bekendstaat als de Pelourinho is de hippe, oude wijk met kleurrijke en heuvelachtige kronkelende straatjes, de meest levendige en verleidelijke buurt.

De beste plek om een wandeltocht door de stad te beginnen, is op de Praça Municipal. Het plein wordt gedomineerd door de indrukwekkende Palácio do Rio Branco, het oude gouverneurspaleis, dat in gebruik was tot 1979. Het fijne interieur is een mengsel van Rococo-pleisterwerk, gepolijste houten vloeren en geschilderde muren en plafonds.</br

Cruises van / naar Salvador in 2023

Excursies en activiteiten Salvador