Santos

Klein en charmant centrum
Rua do Comércio’s vintage sfeer
Santos Futebol Clube stadion

Vind cruises in Zuid-Amerika

Santos

Het aroma van suiker en koffie

Santos, een van de eerste Nieuwe Wereld-nederzettingen van Portugal, werd opgericht in 1535.

Tegenwoordig meert uw MSC schip aan in de grootste haven van Latijns-Amerika, waaruit een groot deel van alle koffie, suiker en sinaasappelen wordt vervoerd.

De stad bevindt zich gedeeltelijk op het eiland São Vicente, met aanmeerfaciliteiten en de oude binnenstad landinwaarts, en schepen die de stad via een smal maar diep kanaal benaderen. Het kleine centrum beschikt over een zekere charme en is enorm populair bij de lokale toeristen. Bovendien zijn er tal van historische en maritieme bezienswaardigheden rond de stad. Tijdens een MSC Zuid-Amerika cruise-excursienaar het stadscentrum vindt u de overblijfselen van enkele van de meest bekende gebouwen van Santos langs de Rua do Comércio.

Hoewel soms alleen de gevels zijn overgebleven, worden enkele van de negentiende-eeuwse voormalige koopmanshuizen aan de straat geleidelijk hersteld. Nu zijn het de uitgebreide tegels en smeedijzeren balkons die een hint geven naar de verloren grandeur van de oude stad. MSC Zuid-Amerikaanse cruisesbieden ook excursies naar de lokale Santos Futebol Clube. Vooral bekend als de club waarvoor de beroemde Pelé het grootste deel van zijn professionele leven (1956-1974) speelde. Het stadion, de Vila Belmiro, is geopend voor publiek als er geen wedstrijden zijn.

Naast het eren van Pelé in het kleine museum van de club kunt u een rondleiding van een uur nemen langs o.a. de bar en de kleedkamers van de spelers. De stranden van Santos bevinden zich aan de andere kant van Centro, in het zuidelijke deel van het eiland. De stranden zijn enorm en strekken zich uit tot de Baía de Santos met uitzicht over de Atlantische oceaan. Deze stranden zijn immens populair in de zomer. 

Must sees in Santos

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Santos

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Concais S/A 
  Avenida Cândido Gaffreé
  Armazém 25 Interno do Porto de Santos
  CEP 11013-240 Santos, SP - Brasil - Caixa Postal 15

  De haven bereiken per

  • Vliegtuig

   From Sao Paulo Guarulhos International Airport (Cumbica):
   Travelling by car, turn onto the SP-150 Anchieta Highway as you leave the airport and then on to the SP-160 Imigrantes Highway. Taxis and private cars are available to take you from the airport to Santos Cruise Terminal, a journey that takes around 2 hours and 30 minutes, depending on the traffic. There is also a bus service from the airport to Santos Cruise Terminal. The bus journey takes about 3.5 hours.

   From Sao Paulo Congonhas Airport:
   Travelling by car, turn onto the SP–150 Anchieta Highway as you leave the airport, and then on to the SP-160 Imigrantes Highway. Taxis and private cars are available to take you from the airport to Santos Cruise Terminal, a journey that takes about 1 hour, depending on the traffic. There is also a bus service from the airport to Santos Cruise Terminal. The bus journey takes about 1.5 hours.
   Vliegtuig

  Zuid-Brazilië

  Langs Christus de Verlosser
  Langs Christus de Verlosser

  In het zuidoosten van Brazilië vormen de drie grootste steden – São Paulo, Rio de Janeiro en Belo Horizonte – een driehoek waar de economie om draait.

  Ze zijn allemaal een bezoek waard, maar de niet te missen bestemmingen tijdens Brazilië zijn Rio (dat echt zo mooi is als op de plaatjes) en het prachtige koloniale overblijfsel Paraty (dat tussen Rio en het opkomende São Paulo ligt). Noordwaarts ligt de stad Belo Horizonte in het hart van Minas Gerais, waar de oude Portugese plaatsen Ouro Preto, Tiradentes en Diamantina vol koloniale geschiedenis zitten.

  In het zuiden, opgemaakt uit de staten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul, vindt u de spectaculaire Watervallen van Iguaçu op de grens met Argentinië. Het is een van de grootste natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika. Vanaf Curitiba glijdt de Serra Verde Express, die mooie uitzichten biedt, omlaag langs de kust waar u kunt ontspannen op Ilha do Mel of van strand naar strand kunt gaan in Florianópolis.

  Ondanks de nabijheid van de stad wordt de 400 km lange kustlijn van São Paulo soms over het hoofd gezien vanwege het meer glamoureuze Rio. In het noordoosten richting de grens van de staat Rio is het gebied zich snel aan het ontwikkelen, maar het biedt nog steeds mooie contrasten: van lange wijd uitgestrekte gedeeltes van zand aan het eind van een kustvlakte tot idyllisch uitziende baaien tegen een bergachtige achtergrond.