Santos

Santos Cruise

Het aroma van suiker en koffie

Santos, een van de eerste Nieuwe Wereld-nederzettingen van Portugal, werd opgericht in 1535.

Tegenwoordig meert uw MSC schip aan in de grootste haven van Latijns-Amerika, waaruit een groot deel van alle koffie, suiker en sinaasappelen wordt vervoerd.

De stad bevindt zich gedeeltelijk op het eiland São Vicente, met aanmeerfaciliteiten en de oude binnenstad landinwaarts, en schepen die de stad via een smal maar diep kanaal benaderen. Het kleine centrum beschikt over een zekere charme en is enorm populair bij de lokale toeristen. Bovendien zijn er tal van historische en maritieme bezienswaardigheden rond de stad. Tijdens een MSC Zuid-Amerika cruise-excursienaar het stadscentrum vindt u de overblijfselen van enkele van de meest bekende gebouwen van Santos langs de Rua do Comércio.

Hoewel soms alleen de gevels zijn overgebleven, worden enkele van de negentiende-eeuwse voormalige koopmanshuizen aan de straat geleidelijk hersteld. Nu zijn het de uitgebreide tegels en smeedijzeren balkons die een hint geven naar de verloren grandeur van de oude stad. MSC Zuid-Amerikaanse cruisesbieden ook excursies naar de lokale Santos Futebol Clube. Vooral bekend als de club waarvoor de beroemde Pelé het grootste deel van zijn professionele leven (1956-1974) speelde. Het stadion, de Vila Belmiro, is geopend voor publiek als er geen wedstrijden zijn.

Naast het eren van Pelé in het kleine museum van de club kunt u een rondleiding van een uur nemen langs o.a. de bar en de kleedkamers van de spelers. De stranden van Santos bevinden zich aan de andere kant van Centro, in het zuidelijke deel van het eiland. De stranden zijn enorm en strekken zich uit tot de Baía de Santos met uitzicht over de Atlantische oceaan. Deze stranden zijn immens populair in de zomer. 

Cruises van / naar Santos (Sao Paolo) in 2023

Excursies en activiteiten Santos (Sao Paolo)