Ubatuba

Een vriendelijk klein stadje
72 stranden aan de Steenbokskeerkring
Natuurbeschermingsprojecten zeeschildpadden

Vind cruises in Zuid-Amerika

Ubatuba

Geniet van de geweldige natuurlijke inhammen

Ubatuba is een vriendelijk klein dorpje aan de Steenbokskeerkring, 50 km ten noordoosten van São Sebastião. De belangrijkste bezienswaardigheden die u niet mag missen op een MSC Zuid-Amerika cruise zijn de lokale stranden, 72 in totaal. U vindt ze op eilanden en rond inhammen. Door sommigen worden ze beschouwd als de beste van het gebied.
Ubatubais gericht opPraça 13 de Maio, een paar straten van de rodoviária op de Rua Conceição. Hoewel er niets mis is met de eigen Praia de Iperoig dient Ubatuba vooral als uitvalsbasis voor het bezoeken van enkele van de vele andere stranden, bereikbaar met de bus of particuliere boot.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokale vestiging van de milieuorganisatie Projeto Tamar. Hier ziet u vertoningen (in het Engels en Portugees) van hun werk waarbij ze zeeschildpadden(vooral karetschildpadden) beschermen die uit de zee eten en levende schildpadden die in baden te bezichtigen zijn.

De minst ontwikkelde - en dus de aantrekkelijkste - stranden bevinden zich in het noordoostelijke deel van de stad, met de verste,     , op 46 km van de grens met de staat Rio. Een tussenstop die zeer de moeite waard is, is de Bairro do Picinguaba, een vissersdorp met een paar bars en eenvoudige restaurants naast een heel mooi strand. Het is met de hoofdweg verbonden via een 3 km lange, smalle, bochtige weg.

De populairste stranden vindt u in het zuidelijke deel van Ubatuba. Deze zijn ook gemakkelijk te bereiken met de bus vanuit het centrum van de stad, hoewel bijna al deze stranden zijn omzoomd met haastig gebouwde flats, winkels en entertainmentcomplexen. Enseada, op 9 km van Ubatuba, biedt vele dure hotels aan het strand. Deze plek, genesteld in een baai beschermd tegen de bruisende branding, is heel populair bij gezinnen.

Must sees in Ubatuba

Ontdek onze excursies

  Zuid-Brazilië

  Langs Christus de Verlosser
  Langs Christus de Verlosser

  In het zuidoosten van Brazilië vormen de drie grootste steden – São Paulo, Rio de Janeiro en Belo Horizonte – een driehoek waar de economie om draait.

  Ze zijn allemaal een bezoek waard, maar de niet te missen bestemmingen tijdens Brazilië zijn Rio (dat echt zo mooi is als op de plaatjes) en het prachtige koloniale overblijfsel Paraty (dat tussen Rio en het opkomende São Paulo ligt). Noordwaarts ligt de stad Belo Horizonte in het hart van Minas Gerais, waar de oude Portugese plaatsen Ouro Preto, Tiradentes en Diamantina vol koloniale geschiedenis zitten.

  In het zuiden, opgemaakt uit de staten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul, vindt u de spectaculaire Watervallen van Iguaçu op de grens met Argentinië. Het is een van de grootste natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika. Vanaf Curitiba glijdt de Serra Verde Express, die mooie uitzichten biedt, omlaag langs de kust waar u kunt ontspannen op Ilha do Mel of van strand naar strand kunt gaan in Florianópolis.

  Ondanks de nabijheid van de stad wordt de 400 km lange kustlijn van São Paulo soms over het hoofd gezien vanwege het meer glamoureuze Rio. In het noordoosten richting de grens van de staat Rio is het gebied zich snel aan het ontwikkelen, maar het biedt nog steeds mooie contrasten: van lange wijd uitgestrekte gedeeltes van zand aan het eind van een kustvlakte tot idyllisch uitziende baaien tegen een bergachtige achtergrond.