Ubatuba

Ubatuba Cruise

Geniet van de geweldige natuurlijke inhammen

Ubatuba is een vriendelijk klein dorpje aan de Steenbokskeerkring, 50 km ten noordoosten van São Sebastião. De belangrijkste bezienswaardigheden die u niet mag missen op een MSC Zuid-Amerika cruise zijn de lokale stranden, 72 in totaal. U vindt ze op eilanden en rond inhammen. Door sommigen worden ze beschouwd als de beste van het gebied.
Ubatubais gericht opPraça 13 de Maio, een paar straten van de rodoviária op de Rua Conceição. Hoewel er niets mis is met de eigen Praia de Iperoig dient Ubatuba vooral als uitvalsbasis voor het bezoeken van enkele van de vele andere stranden, bereikbaar met de bus of particuliere boot.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokale vestiging van de milieuorganisatie Projeto Tamar. Hier ziet u vertoningen (in het Engels en Portugees) van hun werk waarbij ze zeeschildpadden(vooral karetschildpadden) beschermen die uit de zee eten en levende schildpadden die in baden te bezichtigen zijn.

De minst ontwikkelde - en dus de aantrekkelijkste - stranden bevinden zich in het noordoostelijke deel van de stad, met de verste,     , op 46 km van de grens met de staat Rio. Een tussenstop die zeer de moeite waard is, is de Bairro do Picinguaba, een vissersdorp met een paar bars en eenvoudige restaurants naast een heel mooi strand. Het is met de hoofdweg verbonden via een 3 km lange, smalle, bochtige weg.

De populairste stranden vindt u in het zuidelijke deel van Ubatuba. Deze zijn ook gemakkelijk te bereiken met de bus vanuit het centrum van de stad, hoewel bijna al deze stranden zijn omzoomd met haastig gebouwde flats, winkels en entertainmentcomplexen. Enseada, op 9 km van Ubatuba, biedt vele dure hotels aan het strand. Deze plek, genesteld in een baai beschermd tegen de bruisende branding, is heel populair bij gezinnen.

Cruises van / naar Ubatuba in 2023

Excursies en activiteiten Ubatuba