Montevideo

De sfeervolle Ciudad Vieja
De bruisende Mercado del Puerto
Het presidentiële Torre Ejecutiva

Vind cruises in Zuid-Amerika

Montevideo

Een hippe stad

Terwijl u reist met een MSC cruise naar Zuid-Amerika is Montevideo de haven voor u. Montevideo, opgericht in 1726 als een fort tegen Portugese invallen op de noordelijke oever van de Río de la Plata, had een uitstekende handelspositie en, na een turbulente en vaak gewelddadige vroege geschiedenis, ervoer het een snelle groei.
Een excursie aan waltijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Montevideo. Het ziet er op het eerste gezicht bescheiden uit, maar het is een hippe en een zelfverzekerde stad. Als u ooit een fictieve versie van Havana hebt gezien op tv of film is het heel goed mogelijk dat het eigenlijk Montevideo's Ciudad Vieja was; deze doet denken aan de straten van de Cubaanse hoofdstad.

Verspreid tussen de afbrokkelende huizen en geplaveide straten vindt u vertederend bizarre (en veelal gratis) musea en galeries, met als hoogtepunt de glorieuze Mercado del Puerto. Een goede plek om een ​​wandeltocht rond de Ciudad Vieja te beginnen, is de Puerta de la Ciudadela, daterend uit 1746. Dit is de originele locatie van de Citadel van Montevideo op het Plaza Independencia.

Dit plein herdenkt de opkomst van Uruguay als een soevereine natie, en een 17 m hoog standbeeld en mausoleum vanJosé Artigas, de man die de onafhankelijk van Uruguay van Spanje en Portugal zou hebben aangezet, staat in het midden.

Het gebied rond het plein bevat eclectische bouwstijlen uit verschillende periodes, van de Torre Ejecutiva, waar de president zijn werkzaamheden verricht, tot de bolvormige toren van de Palacio Salvo, gebouwd op de vermeende plek van het eerste tango-optreden ooit. Verscholen achter de zuidwestelijke hoek van de plaza ligt het beroemde Teatro Solís, het meest prestigieuze theater in het land, in 1856 voltooid en een paar keer daarna gerenoveerd.

Must sees in Montevideo

Ontdek onze excursies

  Uruguay

  Surfen en het nachtleven
  Surfen en het nachtleven

  Het is niet verrassend dat Uruguay vaak wordt bestempeld als het Zwitserland van Zuid-Amerika. In goede en slechte tijden hebben Uruguayanen hun traditioneel ontspannen en vrolijke houding weten te behouden en u kunt tijdens een cruise naar Uruguay zien waarom.

  De afgelegen surfstranden van de Atlantische kust, de glooiende weidegronden van het binnenland die verzorgd worden door gaucho's of de schilderachtige straten van Colonia del Sacramento en het bruisende nachtleven van Montevideo; het zijn de schatten van een land tussen de Zuid-Amerikaanse grootheden Brazilië en Argentinië.

  “Tranquilo” (rustig) zou het nationale motto kunnen zijn van Uruguay en na het zien van het natuurschoon en de ontspannen vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking, zult u zich niet haasten om te vertrekken. Het is onwaarschijnlijk dat u over een straat in Uruguay loopt zonder iemand te zien die een thermos, potten en een metalen rietje (bombilla) draagt. Deze zijn nodig voor maté, een theeachtig drankje.

  Volgens de traditie die teruggaat tot de vroegste gaucho's zouden de Uruguayanen zelfs meer van de grassige thee houden dan de Argentijnen. Het drankje kent tevens vele sociale rituelen. Na de maaltijd wordt ​de maté (thee) nauwgezet bereid voordat het wordt doorgegeven in een kring.