Montevideo

Montevideo Cruise

Een hippe stad

Terwijl u reist met een MSC cruise naar Zuid-Amerika is Montevideo de haven voor u. Montevideo, opgericht in 1726 als een fort tegen Portugese invallen op de noordelijke oever van de Río de la Plata, had een uitstekende handelspositie en, na een turbulente en vaak gewelddadige vroege geschiedenis, ervoer het een snelle groei.
Een excursie aan waltijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Montevideo. Het ziet er op het eerste gezicht bescheiden uit, maar het is een hippe en een zelfverzekerde stad. Als u ooit een fictieve versie van Havana hebt gezien op tv of film is het heel goed mogelijk dat het eigenlijk Montevideo's Ciudad Vieja was; deze doet denken aan de straten van de Cubaanse hoofdstad.

Verspreid tussen de afbrokkelende huizen en geplaveide straten vindt u vertederend bizarre (en veelal gratis) musea en galeries, met als hoogtepunt de glorieuze Mercado del Puerto. Een goede plek om een wandeltocht rond de Ciudad Vieja te beginnen, is de Puerta de la Ciudadela, daterend uit 1746. Dit is de originele locatie van de Citadel van Montevideo op het Plaza Independencia.

Dit plein herdenkt de opkomst van Uruguay als een soevereine natie, en een 17 m hoog standbeeld en mausoleum vanJosé Artigas, de man die de onafhankelijk van Uruguay van Spanje en Portugal zou hebben aangezet, staat in het midden.

Het gebied rond het plein bevat eclectische bouwstijlen uit verschillende periodes, van de Torre Ejecutiva, waar de president zijn werkzaamheden verricht, tot de bolvormige toren van de Palacio Salvo, gebouwd op de vermeende plek van het eerste tango-optreden ooit. Verscholen achter de zuidwestelijke hoek van de plaza ligt het beroemde Teatro Solís, het meest prestigieuze theater in het land, in 1856 voltooid en een paar keer daarna gerenoveerd.

Cruises van / naar Montevideo in 2023

Excursies en activiteiten Montevideo