Nieuws

MSC Opera - Cruise cancelled - 08/06 (Bari) – 09/06 (Venice)

7/06/2019

Bijgewerkt  : 13 June 2019 – 17:00 CET 

 
MSC Cruises bevestigt dat MSC Opera op donderdag 13 juni om 22:00 uur de haven van Venetië zal verlaten om op zaterdagochtend in Bari aan te meren. Vanaf zaterdag 15 juni hervat het schip haar gebruikelijke route en vaart het volgens haar oorspronkelijke schema.


_______________________________________________________________________________________

 
 

Bijgewerkt : 06 June 2019 – 17:00 CET 


Na het incident dat op zondag 2 juni in de haven van Venetië heeft plaatsgevonden, moest de MSC Opera herstelwerkzaamheden ondergaan. Hoewel de reparatie inmiddels voltooid is, wachten wij op dit moment nog op de uitslag van het onderzoek dat door de plaatselijke autoriteiten is opgestart.
 
Doordat de procedure meer tijd in beslag neemt dan aanvankelijk werd verwacht en wij weten dat de eerstvolgende afvaart van het schip niet door zal gaan, hebben wij de moeilijke maar noodzakelijke beslissing moeten nemen om de aankomende afvaarten op 8 juni vanuit Bari en op 9 juni vanuit Venetië te annuleren.
 
MSC Opera zou 2.451 gasten uit 53 landen ontvangen. Wij hebben onze gasten en zakelijke partners geïnformeerd over de annulering en bieden ook een aantal alternatieve opties, waaronder een volledige restitutie van het cruiseticket en andere reiskosten, evenals vooraf geboekte services. Bovendien bieden wij 50% korting op een toekomstige cruise van 7 tot 21 nachten voor het eind van 2020.


_______________________________________________________________________________________Bijgewerkt: 4 juni 2019 - 14:00 uur CET


In het licht van de recente gebeurtenissen neemt MSC Cruises een reeks maatregelen voor gasten op MSC Opera in Venetië om ervoor te zorgen dat het ongemak als gevolg van hun geannuleerde cruise minimaal blijft.

- Alle gasten ontvangen een volledige terugbetaling van hun cruisetarief en eventuele vooraf geboekte diensten.

- MSC Cruises biedt nog eens 50% korting op een toekomstige cruise voor het einde van 2020.**.

- Gasten die eerder naar huis willen terugkeren dan oorspronkelijk gepland, kunnen rekenen op onze steun om een geschikte terugvlucht of ander vervoer naar huis te vinden, indien van toepassing.

- Daarnaast kunnen de gasten aan boord te blijven tot de geplande ontschepingsdatum. Tot die tijd kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten van het schip, zoals entertainment en restaurants, die allemaal gewoon open zijn. Tijdens de maaltijden zijn in alle restaurants aan boord de dranken - zowel alcoholische als niet-alcoholische – van het huis.

- Naast de dagelijkse boottransfers naar het San Marco-plein, biedt MSC Cruises nu ook boottransfers naar de prachtige eilanden Murano en Burano, Lido di Jesolo en Noventa Designer Outlet shopping mall. Deze boottransfers worden aangeboden door MSC Cruises en zijn gratis.

Hoewel sommige gasten hebben besloten om naar huis terug te keren, maken de meeste gasten van de gelegenheid gebruik om in Venetië te verblijven en de eilanden in de omgeving te verkennen.

**Op basis van een enkel cruise tarief. Het is geldig voor cruises tot december 2020 en heeft geen contante waarde en is noch overdraagbaar noch terugbetaalbaar. Deze voucher kan worden toegepast op de reguliere brochuretarieven voor enkel cruises en vroege boekingstarieven voor minimaal 7 nachten tot maximaal 21 nachten en kan worden gecombineerd met de MSC Voyagers Club korting.


_______________________________________________________________________________________


Bijgewerkt: 4 juni 2019 - 10:00 uur CET
 
MSC Cruises bevestigt dat de las- en reparatiewerkzaamheden nu zijn afgerond. Als gevolg van deze werkzaamheden is een controleinspectie door de havenautoriteiten aan de gang. Tegelijkertijd werkt MSC Cruises vanaf het begin nauw samen met de bevoegde autoriteiten. 

_______________________________________________________________________________________
 
 
Bijgewerkt: 3 juni 2019 - 21:00 uur CET


MSC Cruises bevestigt dat de kapitein van MSC Opera en zijn DPA eerder op de dag door het Openbaar Ministerie van Venetië in kennis werden gesteld van de opening van een onderzoek. In overeenstemming met de Italiaanse wetgeving is dit advies een noodzakelijke stap om de officier van justitie in staat te stellen de expertise die later deze week is gepland, uit te voeren. De kapitein en de gegevensbeschermingsautoriteiten - evenals de gehele onderneming - werken volledig samen met de officier van justitie om alle noodzakelijke informatie te verstrekken, met als doel hunnerzijds eventuele fouten uit te sluiten.
 
Tegelijkertijd heeft de aanklager andere personen, niet gelieerd zijn aan MSC Cruises, maar ook betrokken zijn bij de gebeurtenissen die voorafgaan aan het incident van zondag, op de hoogte gebracht. 
 
_______________________________________________________________________________________
  

Bijgewerkt: 3 juni 2019 - 18:00 CET.
 
Na het incident van gisteren met de MSC Opera in Venetië kreeg MSC Cruises vanochtend toestemming van de autoriteiten om te beginnen met de reparatiewerkzaamheden. Het schip is alleen aan de buitenkant van de romp beschadigd. De laswerkzaamheden zijn aan de gang, maar de tijd die nodig is om deze te voltooien, moet nog worden vastgesteld.
 
Tegelijkertijd duurt het onderzoek naar de oorzaken van het incident langer dan aanvankelijk gepland, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het schip vandaag of morgen weer zal vertrekken. MSC Cruises heeft hiervoor vanaf het begin nauw samengewerkt met de betrokken autoriteiten en biedt haar volledige en permanente medewerking aan om de feiten vast te stellen en alle technische informatie te verzamelen.
MSC Cruises heeft dus besloten om de huidige cruise te annuleren tot het begin van de volgende cruise en om de passagiers het totale bedrag van de cruise en de vooruitbetaalde diensten terug te betalen.
Het schip blijft toegankelijk voor alle passagiers die aan boord willen blijven tijdens de aanlegperiode in Venetië tot de einddatum van hun cruise. Alle diensten en entertainment tijdens de vlucht blijven normaal functioneren. Bovendien is er een gratis en regelmatige pendeldienst over de rivier beschikbaar voor alle passagiers om het San Marcoplein te bereiken en terug te keren naar het schip.
MSC Cruises biedt alle noodzakelijke assistentie en dekt alle transportkosten voor passagiers die het schip vandaag of op een andere dag willen verlaten om naar huis terug te keren.
En alle passagiers die op zaterdag 8 juni van boord moeten gaan in Bari en aan boord willen blijven, kunnen er rekening mee houden dat het schip op vrijdag 7 juni Venetië moet verlaten om op zaterdag in Bari een tussenstop te maken. Daarna zal de MSC Opera haar route hervatten zoals gepland.  
 
_______________________________________________________________________________________
 

Bijgewerkt: 2 juni 2019 - 20:00 uur CET
 
Gistermorgen, rond 8:30 uur (CET), ondervond de MSC Opera een technisch probleem tijdens het aanmeren op de cruiseterminal van Venetië. Ondanks het feit dat het schip vergezeld ging van twee sleepboten, in overeenstemming met de lokale veiligheidsprocedures, en ondanks het feit dat de kapitein onmiddellijk alle noodzakelijke procedures toepaste, raakte het schip nog steeds de San Basilio-kade. Dit resulteerde ook in een aanvaring met een rondvaartboot, de River Countess, die op dezelfde locatie was afgemeerd.
 
MSC Cruises werkt nauw samen met de relevante maritieme autoriteiten om de exacte oorzaken van deze gebeurtenissen te achterhalen. Onmiddellijk na het ongeval was de prioriteit om de rondvaartboot, de passagiers en de bemanning te helpen beveiligen. Het schip lichtte vervolgens de ankers die ten tijde van het incident in het water waren neergelaten, volgens de procedures. Om 1315 CET was het schip in staat om naar de Marittima Terminal te varen.
 
MSC Cruises zet zich in om alle betrokkenen bij dit incident te ondersteunen, te beginnen met alle passagiers van de River Countess, de eigenaar, Uniworld, de bemanning en vooral de vier gewonden. Gistermiddag waren er al twee mensen uit het ziekenhuis ontslagen en twee anderen worden nog steeds verzorgd. Via Uniworld onderhouden we nauw contact met deze mensen en hebben we hen, indien nodig, medewerkers ter beschikking gesteld.
Er zijn geen verwondingen gemeld aan boord van de MSC Opera.
Gedurende het hele proces en vanaf het eerste moment was het bedrijf in contact met de lokale en nationale autoriteiten en bood het zijn volledige medewerking aan.
 De MSC Opera ligt nu afgemeerd aan de Marittima, waar de ontschepings- en instapoperaties voor de volgende cruise zijn verlopen zoals gepland.