UPDATES REIZEN EN GEZONDHEID

INFORMATIE

ACTUALISERING VAN DE VERLENGING VAN DE INACTIVITEIT VAN DE VLOOT TOT EN MET 15 AUGUSTUS

Gezien de buitengewone omstandigheden waarmee de wereld wordt geconfronteerd in de context van de wereldwijde gezondheidscrisis in verband met het Covid-19 virus, heeft MSC Cruises besloten de stillegging van haar gehele vloot te verlengen tot en met 15 augustus.


CRUISES IN DE MIDDELLANDSE ZEE – Aankondiging 16 juli 2020 

Voor onze cruises in de Middellandse Zee hebben we onze tijdelijke stopzetting van de activiteiten verlengd tot en met 15 augustus. 


- Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen te gebruiken op elk schip en elke route van de vloot voor afvaarten tot 31 december 2021. 


De “vouchers toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) met betrekking tot deze nieuwe annuleringen zullen tegen 7 augustus worden verdeeld. 


Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.  


Wij wijzen erop dat wij ons momenteel in de allerlaatste fase bevinden van de toetsing door de bevoegde autoriteiten van ons nieuwe operationele protocol op het gebied van gezondheid en veiligheid, dat op onze schepen zal worden toegepast ter ondersteuning van hun hervatting van de activiteiten, in eerste instantie in het Middellandse-Zeegebied en zoals momenteel gepland vanaf 16 augustus. 


Ter herinnering: ons nieuwe operationele protocol inzake gezondheid en veiligheid is opgesteld op basis van regionale en nationale richtlijnen die onder andere zijn vastgesteld door de EU Healthy Gateways, het door de Europese Unie gefinancierde gezamenlijke initiatief, en zal ook in overeenstemming zijn met de richtlijnen van het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid, het EMSA. Op dit moment wachten we op de definitieve goedkeuring van de nationale autoriteiten van de landen die onze schepen vanaf de tweede helft van augustus langs hun oostelijke en westelijke mediterrane routes willen bezoeken.


CRUISES IN DE CARAÏBEN - Aankondiging 24 juli 2020 
Wij breiden vrijwillig de stopzetting van onze cruiseactiviteiten vanuit de Amerikaanse havens en in het Caribisch gebied aan tot en met 30 september 2020. Deze uitbreiding sluit aan bij de aankondiging van de Centra voor ziektebestrijding en -preventie - Centers for Disease Control and Prevention (CDC) - met betrekking tot de uitbreiding van een reisverbod -No Sail Order- voor cruiseschepen.

  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen vanaf 13 juli een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen voor de waarde van hun cruisepakket. Deze voucher kan worden gebruikt voor een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021. 
  • Voor meer informatie klik hier.


CRUISES NOORD-EUROPA - Aankondiging 6 juli 2020

We zullen onze tijdelijke stopzetting van de activiteiten in Noord-Europa verlengen tot het einde van het huidige zomerseizoen 2020, wat gevolgen heeft voor de cruises die tussen 1 augustus tot en met 23 oktober zullen vertrekken.

  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen.
  • De vouchers worden vanaf 22 juli verzonden en kunnen worden gebruikt voor een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021.
 
CANADA & NEW ENGLAND, MSC MERAVIGLIA CRUISES - Aankondiging 24 juni 2020
Door de beslissing van de Canadese regering om cruiseschepen met meer dan 100 personen te verbieden te varen in Canadese wateren tot 31 oktober 2020 hebben we de beslissing genomen om onze drie 10-nachtelijke afvaarten van MSC Meraviglia van New York naar Canada & New England en de twee herpositioneringscruises van Noord-Europa naar New York en van New York naar Miami te annuleren. 
  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn.
  • Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.
 

CRUISES IN AZIE – Aankondiging 15 juli 2020 

MSC Cruises heeft besloten om de activiteiten van MSC Bellissima in Azië te stoppen en alle cruises tot 6 september te annuleren. 


- Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen te gebruiken op elk schip en elke route van de vloot voor afvaarten tot 31 december 2021. De “vouchers toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) met betrekking tot deze nieuwe annuleringen zullen tegen 7 augustus worden verdeeld. Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.


Voor alle cruises die door MSC Cruises worden geannuleerd, ontvangt u een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) die gelijk is aan het bedrag ontvangen door MSC Cruises voor de geannuleerde cruise, te gebruiken op elk schip en elke route van de vloot voor vertrekken tot 31 december 2021.


Daarnaast ontvangt u een boordkrediet met een waarde tussen de € 100 en € 400 per kajuit, afhankelijk van de lengte van uw originele cruise.


Om te weten te komen hoe u uw “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) kunt verkrijgen en uw volgende cruise opnieuw kunt plannen, kunt u het "Compensatiebeleid" raadplegen door hier te klikken.


Daarnaast garandeert MSC Cruises voor alle reeds bevestigde boekingen voor afvaarten tot 30 en met oktober 2020 (niet geannuleerd door MSC) een verlenging van het flexibele commerciële beleid dat reeds van kracht is. U kunt uw cruise op een latere vertrekdatum op elk schip en elke route in de vloot herplannen tot en met 31 december 2021 zonder extra kosten.


MSC Cruises werkt onvermoeibaar samen met al haar klanten en reisagenten om de gevolgen van deze beslissing voor boekingen die tot en met 15 augustus op haar schepen waren gepland, te ondervangen en betreurt het eventuele ongemak dat hierdoor wordt veroorzaakt. Met deze aankondiging wil het bedrijf reisagenten en klanten die betrokken zijn bij deze cruises zoveel mogelijk tijd geven om hun reserveringen voor een toekomstige reis te herplannen.


Om meer te weten te komen over het flexibele cruiseprogramma, klik hier.

FAQ