UPDATES REIZEN EN GEZONDHEID

INFORMATIE

ACTUALISERING VAN DE VERLENGING VAN DE INACTIVITEIT VAN DE VLOOT TOT EN MET 31 JULI

Gezien de buitengewone omstandigheden waarmee de wereld wordt geconfronteerd in de context van de wereldwijde gezondheidscrisis in verband met het Covid-19 virus, heeft MSC Cruises besloten de stillegging van haar gehele vloot te verlengen tot en met 31 juli.


CRUISES NOORD-EUROPA - Aankondiging 6 juli 2020
We zullen onze tijdelijke stopzetting van de activiteiten in Noord-Europa verlengen tot het einde van het huidige zomerseizoen 2020, wat gevolgen heeft voor de cruises die tussen 1 augustus tot en met 18 oktober zullen vertrekken.

  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen.
  • De vouchers worden vanaf 22 juli verzonden en kunnen worden gebruikt voor een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021.
 
CANADA & NEW ENGLAND, MSC MERAVIGLIA CRUISES - Aankondiging 24 juni 2020
Door de beslissing van de Canadese regering om cruiseschepen met meer dan 100 personen te verbieden te varen in Canadese wateren tot 31 oktober 2020 hebben we de beslissing genomen om onze drie 10-nachtelijke afvaarten van MSC Meraviglia van New York naar Canada & New England en de twee herpositioneringscruises van Noord-Europa naar New York en van New York naar Miami te annuleren. 
  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn.
  • Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.
 
CRUISES IN DE CARAÏBEN - Aankondiging 22 juni 2020
Wij breiden vrijwillig de stopzetting van onze cruiseactiviteiten vanuit de Amerikaanse havens en in het Caribisch gebied aan tot en met 15 september 2020. Deze uitbreiding sluit aan bij de vrijwillige maatregel die door de Cruise Line International Association (CLIA), het internationale orgaan dat alle grote cruisemaatschappijen vertegenwoordigt, is aangekondigd.
  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen vanaf 13 juli een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen voor de waarde van hun cruisepakket. Deze voucher kan worden gebruikt voor een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021. Voor meer informatie klik hier.
 
CRUISES IN DE MIDDELLANDSE ZEE
De maatschappij overweegt tegelijkertijd een mogelijke herstart in augustus met een gereduceerd aantal schepen in de westelijke en oostelijke Middellandse Zee. Bijkomende updates over cruises in de Middellandse Zee worden verwacht na 15 juli.


Voor alle cruises die door MSC Cruises worden geannuleerd, ontvangt u een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) die gelijk is aan het bedrag ontvangen door MSC Cruises voor de geannuleerde cruise, te gebruiken op elk schip en elke route van de vloot voor vertrekken tot 31 december 2021.


Daarnaast ontvangt u een boordkrediet met een waarde tussen de € 100 en € 400 per kajuit, afhankelijk van de lengte van uw originele cruise.


Om te weten te komen hoe u uw “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) kunt verkrijgen en uw volgende cruise opnieuw kunt plannen, kunt u het "Compensatiebeleid" raadplegen door hier te klikken.


Daarnaast garandeert MSC Cruises voor alle reeds bevestigde boekingen voor afvaarten van 1 augustus tot 30 en met oktober 2020 (niet geannuleerd door MSC) een verlenging van het flexibele commerciële beleid dat reeds van kracht is. U kunt uw cruise op een latere vertrekdatum op elk schip en elke route in de vloot herplannen tot en met 31 december 2021 zonder extra kosten.


MSC Cruises werkt onvermoeibaar samen met al haar klanten en reisagenten om de gevolgen van deze beslissing voor boekingen die tot en met 31 juli op haar schepen waren gepland, te ondervangen en betreurt het eventuele ongemak dat hierdoor wordt veroorzaakt. Met deze aankondiging wil het bedrijf reisagenten en klanten die betrokken zijn bij deze cruises zoveel mogelijk tijd geven om hun reserveringen voor een toekomstige reis te herplannen.


Om meer te weten te komen over het flexibele cruiseprogramma, klik hier.

FAQ