UPDATES REIZEN EN GEZONDHEID

INFORMATIE

CRUISES IN DE MIDDELLANDSE ZEE WORDEN TERUG AANGEVAT EN BIEDEN EEN VOLLEDIGE CRUIESE_ERVARING AAN

De MSC Grandiosa en MSC Magnifica varen terug af in Middellandse Zee om prachtige cruises aan te bieden aan gasten uit het Schengengebied. MSC Grandiosa begon reeds op 16 augustus met een 7-daagse cruise, terwijl MSC Magnifica op 19 oktober 2020 zal vertrekken.


De twee schepen zullen als eerste het nieuwe uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol toepassen. Het nieuwe operationele protocol van MSC Cruises is ontworpen om de gezondheid en veiligheid van de gasten, de bemanning en de lokale gemeenschappen die de schepen van het bedrijf bezoeken, te beschermen. Om deze reden voldoet het aan de richtlijnen van de belangrijkste internationale en regionale regelgevende en technische instanties en gaat verder dan de richtlijnen van de regeringen van de landen waar de schepen van MSC Cruises varen. Daarnaast heeft RINA, als multinational erkend voor testen, inspectie en certificering, gecontroleerd of het protocol voldoet aan de richtlijnen van het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid (EMSA), waarin aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het gezamenlijke EU-initiatief "Healthy Gateways. 


MSC Cruises heeft er alles aan gedaan om alle aspecten van de reis van de gasten te omvatten, vanaf het moment van de boeking tot aan de inscheping, het leven aan boord en de terugkeer naar huis, met behoud van het unieke karakter van de cruise-ervaring. 


Alle gasten die tot 31 oktober 2020 een MSC Cruises route hebben geboekt, kunnen hun boeking overzetten naar MSC Grandiosa of MSC Magnifica. Voor specifieke details, lees de updates ivm de Middellandse Zee-cruises hieronder. 


Naast deze nieuwe zomerroutes willen we na 30 september nog meer cruises uitvoeren, na goedkeuring door de bevoegde nationale of regionale autoriteiten en met inachtneming van hun eisen. MSC GRANDIOSA BEOORDELINGEN - WAT ZEGGEN ONZE GASTEN OVER DE HERSTART
Lees alles over de uitstekende ervaring aan boord en aan wal met MSC Grandiosa via de beoordelingen van onze eerste cruisers die tijdens van 2020 terug op zee gingen. Klik hier 


Bovendien informeren we u dat:


CRUISES IN DE MIDDELLANDSE ZEE, DE CARAÏBEN EN AZIË Aankondiging 8 augustus 2020


Voor al onze andere Middellandse Zee- en Caribische cruises hebben we de tijdelijke stillegging van onze vloot verlengd tot en met 31 oktober 2020.
Voor cruises in Azië hebben we de tijdelijke stillegging van onze activiteiten verlengd tot en met 26 oktober 2020. 
 
-U ontvangt voor de passagiers die getroffen worden door de annulering tot 31 oktober 2020 (vanwege de gezondheidscrisis van Covid-19) van deze cruises een creditnota die overeenkomt met de bedragen die aan MSC CRUISES zijn betaald. U kunt het totaal van de betaalde bedragen overmaken naar een toekomstige cruise naar keuze, op elk schip en elke route, met een gepland vertrek voor 31 december 2021.
 
- Gasten die in Schengenlanden verblijven en die een cruise hebben geboekt voordat ze ons omboekingsprogramma hebben geactiveerd, kunnen hun boeking aan boord van de MSC Grandiosa of MSC Magnifica (MSC Magnifica vanaf 19 oktober) overzetten en hebben tot 3 gratis excursies, afhankelijk van de geboekte kajuitcategorie. Passagiers kunnen hun excursies selecteren, wijzigen, upgraden, andere excursies toevoegen of gratis excursies voor hun kinderen toevoegen door te bellen met ons callcenter of door contact op te nemen met ons Excursions-team als ze eenmaal aan boord zijn.
 
- Gasten die verblijven in de landen van het Schengengebied die betrokken zijn bij de geannuleerde MSC Magnifica cruises tot 18 oktober en van wie de reisroute voor de cruises van 19 tot 24 oktober is gewijzigd, krijgen een nieuwe omboeking voor hun geannuleerde cruise aan boord van de MSC Grandiosa, met een gratis upgrade (indien van toepassing) en geen prijsverschil dat van toepassing is op het cruisetarief. Voor meer informatie, zie de FAQ's hieronder.
 
- Als alternatief krijgen de gasten een andere omboeking of een tegoed voor een toekomstige cruise aangeboden die gebruikt kan worden op alle cruises die op of voor 31 december 2021 vertrekken. Neem voor meer informatie contact op met uw reisagent of met het MSC callcenter.
 
- Gasten die al een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) hebben ontvangen van eerdere cruise-annuleringen en die in Schengenlanden verblijven, kunnen een cruise boeken aan boord van de MSC Grandiosa of de MSC Magnifica.
 
- Passagiers die tussen 6 november en 23 december aan boord van de MSC Magnifica hebben geboekt, krijgen een andere route aangeboden aan boord van de MSC Grandiosa (7-nachtcruise) of aan boord van de MSC Magnifica (10-nachtcruise). MSC Cruises biedt deze gasten ook tot drie excursies aan, afhankelijk van de geboekte kajuitcategorie en een boordkrediet (ons kredietbeleid voor toekomstige cruises is van toepassing). Het dagtarief wordt toegepast (als het nieuwe cruisetarief hoger is dan het oorspronkelijke tarief, wordt het verschil in rekening gebracht; als het lager is, wordt het tarief aangepast).
 
Als passagiers de wijziging van de reisroute niet accepteren, wordt hen een tegoed aangeboden voor een toekomstige cruise voor hetzelfde bedrag als de oorspronkelijk geboekte cruise. Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.
 
- Passagiers die tussen 1 november en 20 december 2020 aan boord van de MSC Grandiosa hebben geboekt en van wie de reisroute is gewijzigd, hebben de volgende voordelen:
- Voor alle 7-9 nachtcruises en "MSC Holiday Breaks "* cruises: nieuwe route van de MSC Grandiosa (7-nachtcruise) of cruise aan boord van de MSC Magnifica, met maximaal drie gratis excursies, afhankelijk van de geboekte kajuitcategorie en een boordkrediet.
- Voor alle 4-5 nachtelijke minicruises (dezelfde in- en ontschepingshaven) met uitzondering van de MSC Holiday Breaks cruises*: nieuwe route van de MSC Grandiosa (7 nachtelijke cruises), tot drie gratis excursies afhankelijk van de geboekte kajuitcategorie en een boordkrediet. 
 
* verschillende in- en ontschepingshavens
 
- Aan boord van de MSC Grandiosa en MSC Magnifica wordt een boordkrediet verleend aan passagiers die hun cruise hebben geannuleerd en die nooit eerder zijn geannuleerd. Klanten die al boordkrediet hebben gekregen met een eerder tegoed, krijgen geen extra boordkrediet.
 
Voor alle nieuwe boekingen zijn twee tarieven beschikbaar:
- Aanbieding "Welkom terug": de prijs is alleen inclusief de cruise.
- Aanbieding "Welkom terug met excursies": 3 excursies kunnen worden toegevoegd aan de exclusieve prijs van 100 € per persoon.
 
 

CRUISES NOORD-EUROPA - Aankondiging 6 juli 2020

We zullen onze tijdelijke stopzetting van de activiteiten in Noord-Europa verlengen tot het einde van het huidige zomerseizoen 2020, wat gevolgen heeft voor de cruises die tussen 1 augustus tot en met 23 oktober zullen vertrekken.

  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn en onze gasten zullen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) ontvangen.
  • De vouchers worden vanaf 22 juli verzonden en kunnen worden gebruikt voor een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021.
 

CANADA & NEW ENGLAND, MSC MERAVIGLIA CRUISES - Aankondiging 24 juni 2020
Door de beslissing van de Canadese regering om cruiseschepen met meer dan 100 personen te verbieden te varen in Canadese wateren tot 31 oktober 2020 hebben we de beslissing genomen om onze drie 10-nachtelijke afvaarten van MSC Meraviglia van New York naar Canada & New England en de twee herpositioneringscruises van Noord-Europa naar New York en van New York naar Miami te annuleren. 
  • Ons compensatiebeleid zal ook op deze cruises van toepassing zijn.
  • Om meer te weten te komen over ons compensatiebeleid, klik hier.


Voor alle cruises die door MSC Cruises worden geannuleerd, ontvangt u een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) die gelijk is aan het bedrag ontvangen door MSC Cruises voor de geannuleerde cruise, te gebruiken op elk schip en elke route van de vloot voor vertrekken tot 31 december 2021.


Daarnaast ontvangt u een boordkrediet met een waarde tussen de € 100 en € 400 per kajuit, afhankelijk van de lengte van uw originele cruise.


Om te weten te komen hoe u uw “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) kunt verkrijgen en uw volgende cruise opnieuw kunt plannen, kunt u het "Compensatiebeleid" raadplegen door hier te klikken.


Daarnaast garandeert MSC Cruises voor alle reeds bevestigde boekingen voor afvaarten tot 30 en met oktober 2020 (niet geannuleerd door MSC) een verlenging van het flexibele commerciële beleid dat reeds van kracht is. U kunt uw cruise op een latere vertrekdatum op elk schip en elke route in de vloot herplannen tot en met 31 december 2021 zonder extra kosten.


MSC Cruises werkt onvermoeibaar samen met al haar klanten en reisagenten om de gevolgen van deze beslissing voor boekingen die tot en met 15 augustus op haar schepen waren gepland, te ondervangen en betreurt het eventuele ongemak dat hierdoor wordt veroorzaakt. Met deze aankondiging wil het bedrijf reisagenten en klanten die betrokken zijn bij deze cruises zoveel mogelijk tijd geven om hun reserveringen voor een toekomstige reis te herplannen.


Om meer te weten te komen over het flexibele cruiseprogramma, klik hier.

Veelgestelde vragen met betrekking tot annuleringen, boekingswijzigingen en ons compensatiebeleid