Shekou/Shenzhen

shenzhen city hall, Shenzhen, , Transport

De smaak van het vroegere China

Welkom in China. Uw MSC-cruise neemt u mee naar Shenzhen in de provincie Guangdong, niet ver van Hongkong. In deze stad die nooit slaapt wonen en werken 15 miljoen mensen. De zomers zijn er warm en vochtig en de winters zacht. Er zijn vele bezienswaardigheden en toeristische attracties te ontdekken in Shenzen, te beginnen met een excursie naar het OCT Loft Creative Culture Park. Daar kunt u in de vele winkels op zoek gaan naar de laatste trends op het gebied van mode, design en natuurlijk ook kunst. Probeer een ‘cold drip’-koffie bij Gee Coffee Roasters in het OCT-park, of bezoek de tijdelijke tentoonstellingen in het OCAT, een voormalig pakhuis van twee verdiepingen.

Tijdens een excursie kunt u kunst bewonderen in het dorp Dafen, waar met name olieverfschilderijen worden gemaakt. Al meer dan 20 jaar staat deze wijk bekend om het werk van duizenden kunstenaars die gespecialiseerd zijn in het reproduceren van westerse kunstwerken, die ze ook op bestelling maken. Als u bijvoorbeeld een Mona Lisa ter grootte van een portemonnee wilt, kunt u hier een mini-reproductie van een Da Vinci kopen tegen een redelijke prijs. Daarna kunt u uw aankoop bewonderen onder het genot van een kopje thee in een van de vele cafeetjes in het dorp.

Er is ook een excursie naar het themapark Windows of the World in het westelijke deel van de stad, waar u miniatuurreproducties kunt zien van 130 van de beroemdste monumenten ter wereld, waaronder de Eiffeltoren, de Piramides, het Sydney Opera House, Mount Rushmore, de Taj Mahal en het paleis van Versailles. Een reis rond de wereld binnen enkele hectaren. Er zijn ook overdekte skipistes en een kabelbaan.

Cruises van / naar Shekou (Shenzhen) in 2023

Excursies en activiteiten Shekou (Shenzhen)