Xiamen

Xiamen Cruise

Amoy voor de Engelsen

De stad Xiamen ligt in de provincie Fujian, in de buurt van het eiland Taiwan , en wordt door de Engelsen "Amoy" genoemd. De stad is één van de stops op de Oosterse ontdekkingscruise van MSC.

Als belangrijke haven en industriecentrum is deze Chinese stad in feite een eiland, dat door middel van een 5 kilometer lange brug met het vasteland verbonden is. De stad biedt vele mogelijkheden om de cultuur van deze immense en dichtbevolkte staat te ontdekken. 's Winters is het klimaat zacht, terwijl moessons en het kenmerkende regenseizoen de zomers vochtig en warm maken.

U kunt genieten van de veelzijdigheid van Xiamen, een bestemming waar het massatoerisme nog op gang moet komen, en die daarom nog interessanter is en onbedorven door globalisatie. Ook het eiland Gulangyu is een bezoekje waard. Dit eiland was ooit een westers district, en is vandaag de dag alleen te bereiken per boot, en volledig autovrij. Tijdens een wandeling door de straatjes kunt u de karakteristieke gebouwen bewonderen en souvenirs vindt u hier in overvloed. 
In het district Siming vindt u het enige Boeddhistische bastion: de Nanputuotempel. Andere bezienswaardigheden zijn de Universiteit van Zhongshan en Zhongshan Road, de winkelstraat, het ontspannende Meer van Yundang en de Botanische Tuinen. China staat synoniem voor koken en Xiamen biedt het beste van duizend jaar kookkunst. Ook moet u natuurlijk een kopje thee hebben gedronken in één van de vele tea rooms. In deze kuststad is vis een van de meest voorkomende ingrediënten van de meer traditionele gerechten, met zeevruchtennoedels en soepen, en niet te vergeten zoet-zure kip, een echte aanrader in de Chinese keuken.</br

Cruises van / naar Xiamen in 2023

Excursies en activiteiten Xiamen