Fushiki-Toyama cruise

Fushiki-Toyama cruise

Genereuze natuurpracht

Van de haven van Fushiki gaat u naar Toyama. Op uw MSC cruise kunt u een bezoek brengen aan deze stad, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur, op het eiland Honsū.

Toyama ligt vlak aan de Japanse zee en telt meer dan een miljoen inwoners. Ze is langs drie zijden omgeven door steile bergen en betovert bezoekers met haar rijke natuurpracht.

U kunt een uitstap maken langs de Tateyama Kurobe, een uiterst spectaculaire route door de Noordelijke Japanse Alpen in het nationale park Chubu-Sangaku, waar u van heerlijke landschappen kunt genieten. 's Winters zijn de bergen bedekt met sneeuw en in het voorjaar vormt zich tussen de gemeenten Midagahara en Murodo een indrukwekkende en spectaculaire 'sneeuwcorridor', met muren die tot wel 20 meter hoog kunnen reiken. Het is voer voor een adembenemende wandeling, die niet voor niets een nationale toeristische attractie geworden is.

Verder naar het zuiden liggen de historische dorpjes Shirakawa-go en Gokayama, die in 1995 tot UNESCO-werelderfgoed zijn uitgeroepen. Met hun ligging te midden de bergen lokken ze toeristen uit de hele wereld, die er een bezoek komen brengen aan de huisjes in traditionele gassho-zukuri-stijl. Door hun steile rieten daken lijken ze op de biddende handen van een Boeddhistische monnik. De steile daken zijn speciaal zo ontworpen om de zware sneeuwval tijdens de winter te weerstaan. De huizen zijn ongeveer 18 meter lang en 10 meter hoog en tellen vier verdiepingen, waar verschillende generaties van dezelfde familie wonen. Op de bovenste verdieping van de huizen worden zijdewormen gekweekt.

Cruises van / naar Fushiki-Toyama in 2023

Excursies en activiteiten Fushiki-Toyama