Ishigaki

japan beaches, Kabira Bay, Tokashiki, Okinawa,

De ongerepte natuur van Ishigaki

Uw MSC-cruise neemt u mee naar de stad Ishigaki, op het gelijknamige Japanse eiland in de prefectuur Okinawa. Het eiland, dat op 200 km van Taiwan ligt, behoort net als Iriomote en Kohama, Kuroshima en Taketomi tot het Iriomote-Ishigaki National Park.

Sinds 1947 is Ishigaki geregistreerd als stad en tot 1972 werd ze bestuurd onder toezicht van de Verenigde Staten, na de capitulatie van Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog.
U kunt een uitstap maken naar Kabira Bay, dat ook bekend staat voor de teelt van zwarte parels en omwille van het feit dat het de eerste plaats ter wereld is waar die gekweekt worden. Wit zand, turquoise water en een dichte groene begroeiing: het natuurlijke landschap van het Iriomote-Ishigaki National Park is adembenemend. Het is verleidelijk om in de prachtige zee te duiken, die rijk is aan kleurrijke fauna, maar helaas maken de sterke stromingen de zee ongeschikt om in te zwemmen.

U kunt ook een excursie maken naar het eiland Iriomote, met zijn zachte koraalstranden en waar bijna 90% van het oppervlak bedekt is met tropisch regenwoud en mangrovemoerassen. Te midden van deze wonderlijke natuur wonen ongeveer 20 000 mensen. Het eiland is ook de habitat van enkele unieke exemplaren van de lokale fauna. Zo is er de kokosnootkrab, die tot 4 kilo kan wegen en wel een meter breed kan worden en in staat is om een kokosnoot te breken (vandaar de naam). Ze deelt het eiland o.a. met de Iriomote-kat, een ondersoort van de luipaardkat.

U kunt ook een bezoek brengen aan het kleine eiland Taketomi, met een oppervlakte van 5,42 m2 en een omtrek van bijna 9,2 km - waar iets meer dan 300 mensen wonen. Huizen met rode pannendaken, straten met wit zand en een overvloed aan bloemen en planten in de tuinen, beschut door muren van vulkanische stenen... Tijdens een wandeling op het eiland ziet u ossenkarren en de bewoners die hun dagelijkse gangetje gaan, waarbij ze zich houden aan tradities die al duizenden jaren worden doorgegeven.

Cruises van / naar Ishigaki in 2023

Excursies en activiteiten Ishigaki