Kanazawa cruise

Kanazawa cruise

Een oude feodale stad

Op ontdekking van het feodale Japan! Het fascinerende Kanazawa is een waar juweeltje dankzij zijn elegante huizen, de historische plezierbuurten, het trotse witte kasteel en de Kenrokuen-tuin.

Op een MSC cruise kunt u kennismaken met deze stad: een bestemming die ook zeer gewaardeerd wordt voor zijn artisanale producten: de zijden kimono's van Kaga-Yuzen, het Wajima-lakwerk en het Kutani- en Ohi-keramiek zijn stuk voor stuk van voortreffelijke kwaliteit. Aan de voet van het kasteel ligt het district Nagamachi, dat u tijdens een excursie kunt bezoeken: het gebied ademt nog steeds een historische sfeer dankzij de samoeraiwoningen met hun lemen muren, de private houten toegangspoortjes, de smalle straatjes en kanalen. Kenrokuen, de groene zone rond het kasteel, is een heuse ontdekking: het wordt als een van de drie mooiste landschapstuinen in Japan beschouwd, naast Kairakuen in Mito en Korakuen in Okayama. De kleuren van de tuin veranderen naargelang het seizoen. De theaters Teambuoco Shima en Kaikaro zijn de twee chaya-districten die geopend zijn voor het publiek: in deze zones bevonden zich vroeger restaurants waarvan de gasten door geisha's werden vermaakt.

Shirakawa-Go
is in 1995 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn traditionele gassho-zukuri, waarvan er sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Deze houten huisjes hebben steile rieten daken, waarvan de vorm doet denken aan de handpalmen van een in gebed verzonken Boeddhistische monnik. De vorm van de daken diende in feite om de zware sneeuwval tijdens de winter te weerstaan.

Cruises van / naar Kanazawa in 2023

Excursies en activiteiten Kanazawa