Kochi cruise

Kochi cruise

Aan het einde van de spiegelrivier

Een MSC cruise brengt u naar Kochi, gelegen in de gelijknamige prefectuur, op het eiland Shikoku. Het is een van de twaalf Japanse kastelen die branden, oorlogen en andere catastrofes van het post-feodale tijdperk hebben overleefd.

Het werd gebouwd tussen 1601 en 1611. Wat u vandaag van het gebouw kunt zien, dateert echter van 1748, het jaar waarin het kasteel na een brand werd herbouwd. Curiositeit: de hoofdtoren werd niet alleen voor militaire doeleinden gebruikt, maar was ook de residentie van adellijke families. Nogal ongebruikelijk, aangezien de adel gewoonlijk in andere delen van het kasteel verbleef. Het houten interieur is typisch voor de traditionele stijl van de Edo-periode.
 
Vlakbij de haven van Kochi ligt het schilderachtige strand van Katsurahama. In de plaatselijke restaurants kunt u Katsuo eten, een soort tonijn die typisch is voor de Japanse wateren, in plakken gesneden en licht gegrild op een vuurtje van stro, waardoor het een licht rokerige smaak krijgt. 
 
Zeventig kilometer van Kochi ligt een ongewone toeristische attractie, de oude Kazurabashi Brug, 45 meter breed en 2 meter
en reikt 14 meter boven het water van de rivier de Iya. Tegenwoordig is de brug - die gemaakt is van Actinidia arguta-hout, een soort liaan die lijkt op een kiwiplant - versterkt met staaldraden. De brug mag u niet missen vanwege het omringende landschap en de korte maar spannende wandeling die u er kunt maken. 
 
Dichter bij Kochi ligt de prachtige Oboke-kloof: per boot steken we de rivier de Yoshino over en verbazen ons over hoe de rivier in de loop van honderden miljoenen jaren de rotsen van het Shikoku-gebergte heeft uitgesleten en de stenen in bizarre vormen heeft gegoten.

Cruises van / naar Kochi in 2023

Excursies en activiteiten Kochi