Maizuru cruise

Maizuru cruise

Op weg naar Kyoto

De reis naar Maizuru op een MSC cruise is het startpunt voor het ontdekken van de prachtige stad Kyoto. Tijdens een excursie kunt u een bezoek brengen aan het Kasamatsu Park, de tempel van Kiyomizu en de wijk Arashiyama.

Het Kasamatsu Park kan worden bezocht tijdens een excursie. Daar kunt u de Amanohashidate bewonderen, een dunne strook land bedekt met pijnbomen en gekenmerkt door de prachtige zandstranden van de Miyazu baai. Het is een natuurwonder, waarvan de naam "een brug naar de hemel" betekent, omdat het, als je het ondersteboven bekijkt, lijkt op een brug die zich tot aan de hemel uitstrekt. Aan het zuidelijkste uiteinde van Amanohashidate verrijst de boeddhistische tempel van Chionji. Hier staat een van de "Drie belangrijke Monju Bosatsu-beelden", de God van het Intellect en de Wijsheid.
Het Higashiyama Tempeldistrict, in het oostelijk deel van Kyoto, verbergt nog andere wonderen. Bijvoorbeeld de oude boeddhistische tempel Sanjūsangen-dō, waar 1001 beelden van Kannon, de Godin van de barmhartigheid, worden bewaard; deze zijn gesneden uit hout dat met bladgoud is bedekt om te getuigen van orde en continuïteit. De tempel werd gesticht in 1164 en werd kort daarna door brand verwoest. Honderd jaar later werd hij op identieke wijze herbouwd. Nog ouder is de Kiyomizu Tempel. Gesticht in 780 bij de Otowa waterval op de beboste heuvel ten oosten van Kyoto, werd hij in 1994 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.
Aan de westelijke rand van Kyoto is een wandeling naar Arashiyama, een gezellige wijk met restaurants en winkels, niet te missen. Het is ook beroemd om zijn bamboebos en de Togetsukyo brug, die in de jaren 1930 werd herbouwd en een reproductie is van een middeleeuwse houten brug. Aan de oevers van de rivier kunt u bootjes huren.

Cruises van / naar Maizuru in 2023

Excursies en activiteiten Maizuru